søndag 12. januar 2014

Referat, Adrians juletrefest 2014Den 11. januar 2014 var det endelig igjen på tide med Filmklubben Adrians tradisjonsrike juletrefest. Samlingen markerte ikke bare at tradisjonen nok en gang ble opprettholdt, men også et skikkelig comeback for filmklubben, som ikke hadde møttes formelt siden fjorårets julebord.

Møtet ble avholdt i Adrians flotte lokaler på Lindern. Kim var for anledningen vert, og stilte et nyvasket og trivelig hjem til disposisjon. På tross av at lokalene var upåklagelige, var det manglende juletreet et skår i gleden for særlig en av de oppmøtte. Hvor var det blitt av det flotte, hvite juletreet mr. Lax tok med i fjor? Kim kunne melde at treet dessverre var utslitt på grunn av for heftig bruk i året som var gått, noe som selvsagt var den eneste godkjente unnskyldningen.

Kvelden startet dessverre med mangelfull kommunikasjon klubbmedlemmene i mellom. Mr. Lax hadde tatt på seg rollen som sjåfør og skulle plukke opp øvrige klubbmedlemmer på vei til eventementet. Dessverre førte uklarheter i kommunikasjonen til at Øystein ble stående og vente i nesten 20 minutter før han ble hentet. Skulle han "mugne" på grunn av ventetiden og skape en trykket stemning i gruppa allerede fra start av? Heldigvis var det en blid og velfrisert Øystein som møtte opp til trivelig lag.

I mellomtiden hadde Kim  og Andreas satt i gang med middagen. På menyen stod det pinnekjøtt og store mengder alkohol. En velprøvd og velfungerende kombinasjon, som innfridde med glans også denne gangen.

Selve møtevirksomheten var noe preget av rust. Uklarheter om hvorvidt det faktisk skulle være et møte, samt hva som skulle være på dagsorden førte til at det formelle møtet ble erstattet av en runde "hva har du gjort siden sist?" rundt bordet, og dagsordenen ble satt til "mat-film-stavmikser-film". Denne løsningen fungerte utmerket, da det raskt viste seg at det ikke hadde vært noen utvikling verken med Adrians vakttelefon (900-ADRIAN), agenturet på Steven Seagals Lightning Bolt eller på musikkfronten. Det er dessverre ingenting som tyder på at det kommer noe nytt album fra verken Frank Stallone eller Steven Seagal med det første.

Etter film nummer 1, The Punisher (1989), med Dolph Lundgren i hovedrollen, var det tid for Adrians stavmikser. Ollis og Lasse Kongo hadde ansvaret for miksen, som fikk blandede tilbakemeldinger fra deltakerne. Lagene var delt inn i parene Andreas og Øystein på den ene siden og Kim og mr. Lax på den andre. For å gjøre mulighetene for poeng større, gjorde Ollis og Lasse noen inngrep i de etablerte reglene. Det var seks ingredienser hvorav en man kunne få doble poeng for å klare å gjette. I tillegg var det fem bonuspoeng i potten til laget som klarte å drikke hele sin porsjon av den illeluktende miksen.

Dessverre mente de ulike lagene at de mange ingrediensene gjorde det vanskeligere snarere enn lettere å gjette. en argumentasjon som overhodet ikke holder vann, da det åpenbart er lettere å gjette riktig jo flere ingredienser det er.

På tross av det enklere formatet var resultatene skuffende. Av de seks ingrediensene løk, creme fraiche, Jägermester, nellik, klementin og Kikkoman soyasaus (bonus), var det kun nelliken som ble gjettet av Andreas og Øystein. De ble også tildelt hele fem bonuspoeng for å klare å drikke opp hele sin porsjon. Mr. Lax og Kim var så sikre på at miksen inneholdt hvitløk at de truet med å drepe miksmasterne dersom det ikke var riktig. Seieren var derfor klar. Adrian gratulerer.

Etter "Universal Soldier: Day of Reckoning" ble kvelden avsluttet med en improvisert Quiz med varierende engasjement fra deltakerne. Referat mangler dessverre for denne delen av kvelden, man vi gratulerer likevel Lasse Kongo med en knepen seier. Han kan gå inn i et nytt adrianår med hevet hode.

Filmklubben Adrian ønsker å takke vertskapet, klubbmedlemmene og den store, og voksende, bloggleserskaren for året som er gått. Gledelig Adrian!


1 kommentar:

Adrian!