fredag 14. januar 2011

Referat filmkveld uke 2: Under Siege

Ukens møte ble avviklet hos Andreas, på Bjølsen.
Til stede: Kim, Andreas, Mr. Lax, Lasse Kongo, Øystein.

Møte
Øystein var ført opp som kveldens referent, men hadde på forhånd meldt fra om senere oppmøte grunnet jobb. Andreas stilte opp som sekretær under møtet.

1) Velkommen: Andreas ønsker velkommen

2) T-skjorter:
2.1) Medlemmene gleder seg over et ferskt parti eksklusive Adrian-T-skjorter!
2.2) Betaling: Har alle betalt? Ja, alle tilstedeværende er enige om at de har betalt. Saken anses som avgjort og lukket.

3) Juletrefest:
3.1) Lasse Kongo er satt opp på jobb samme dag som Adrians juletrefest går av stabelen. Han skal få byttet vakt.
3.2) Feltsenger: Mr. Lax oppfordrer alle til å ta med feltsenger på juletrefesten.
3.3) Antrekk: Alle pynter seg, men tar med T-skjorte til eventuell utflukt i dødens by.
3.4) Ønskereprise:
3.4.1) Alle utenom Lasse Kongo har avgitt stemme. Lasse Kongo skal få gjort det "i løpet av kvelden".
3.4.2) Det vil bli regnet som veldig, veldig, veldig dårlig stil å undersøke filmens opprinnelige anmeldelse i forkant av reprisen.

4) Neste møte:
4.1) Dato: Torsdag 20. januar kl. 19:00
4.2) Sted: Ollis, Ullevaal Hageby (flere medlemmer som disponerer backup-lokaler)
4.3) Film: Kapring i høy hastighet (Under Siege 2: Dark Territory).
4.4) Oppgaver:
4.4.1) Referat: Andreas
4.4.2) Invitasjon: Lasse Kongo
4.4.3) Filmanbringelse: Lasse Kongo
4.4.4) Lawman: Lasse Kongo
4.4.5) Quiz: Ollis
4.5) Antrekk: Adrian-T-skjorte.

5) Avsporing: Alle fornøyd med Lars' juletrebidrag i Filmklubben Adrians Aktivitetsprogram.

6) Oppvarmingsserie/Lawman: Kommet for å bli.

7) Statistikker for blogg: gjennomsnittlig besøkstid for nettstedet sunket kraftig. vi er ellers fornøyd med 188 absolutt unike besøkende.

Cirka akkurat da ankommer også Øystein, blir møtt med T-skjorte og brede glis, og det er klart for Filmklubben Adrians Filmquiz.

Quiz
Kim har nok en gang glemt patroner til poengregnskap. Unnskylder seg med fylla med Freddy. Får refs. Istedenfor patronhylser blir det utdelt mariekjeks som poeng.

Tiltagende fnising fra Mr. Lax. Angivelig årsak: sovet for lenge.

Mr. Lax hadde likevel rukket å konstruere en både relevant og lærerik quiz basert på kveldens film. Etter en nervepirrende runde ble sluttresultatet slik:
 • Øystein: 0
 • Lasse Kongo: 9
 • Kim: 9
 • Andreas: 13

Gratulasjoner, rambokniv og massevis av ære til Andreas.

Øystein påpekte at hverken quiz eller quizmaster var annonsert, og at det åpenbart måtte ha foregått en form for kollektiv forberedelse bak hans rygg. Fikk i tilsvar at det i alle tilfeller forventes et minimum av evne og vilje til selvstudium før en filmkveld. Øystein tar dette til etterretning.

Servering
Kveldens filmvisning var backet opp av leskedrikk, snacks og ikke minst nydelig og butikkhyllefersk fyrstekake, sistnevnte en real innertier hos samtlige tilstedeværende.

Under Siege (1992)
Møtedeltakerne hadde ulike forventninger til kveldens film. Noen var klare for et kjært gjensyn med en gammel favoritt. Noen var innstilt på et nytt godt filmbekjentskap. Noen var klar for nok en gang å få avkreftet sine fordommer overfor tidlig 90-talls Seagal, mens enkelte bare "fryktet det verste".

Dette begynner å bli en kjent øvelse her i Filmklubben Adrian. Men, for å si det som det er: Steven leverte varene. Igjen.

Überdeilig playmate: I hate being alone.

Casey Ryback: Do you hate being dead?

OK, handlingen er som følger: Vår mann, skipskokk, tidligere navy-SEAL og kampsport-ekspert Casey Ryback havner midt oppe i kapringen av et amerikansk marinefartøy utstyrt med atommissiler. I tillegg må han drasse på en snasen playmate. Heldigvis er Caseys kropp et dødelig våpen, og hjernen hans både sylskarp og (brutalt) kreativ. Kapringen ender som den må, mer skal vi ikke avsløre her.

Anmeldelse
Filmvisningen ble som vanlig etterfulgt av kritisk vurdering og karaktergivning. Og Under Siege må åpenbart ha falt i god jord. Undertegnede åpnet ballet, (fortsatt noe snurt over null poeng i kveldens quiz). Det hersker ingen tvil om at Under Siege er solid action-håndverk, da innenfor skipsrammens begrensninger. Men hver gang undertegnede forsøkte sette en nøktern karakter, smalt filmen til med både det lille ekstra og noko attåt. Det måtte bli Meget i sløyd.

Øvrige medlemmer var ikke mindre begeistret. Mr. Lax' pekte på at filmen hadde alt: Knivkamp, slag, bomba i mikrobølgeovnen, maskingevær i kryss. I tillegg byr den faktisk på en veldig spennende handling, filmen igjennom.

Andreas sa seg enig, filmen var ikke et øyeblikk kjedelig, og supplerte dessuten Mr. Lax' argumentrekke med toppløs playmate, Steven som kliner, gode punchlines. Men altså fremfor alt spenning.

Kim var på forhånd den uttalt mest skeptiske. Også han vektla filmens spenning og driv. Men han pekte også på et viktig og kritikkverdig punkt, nemlig at filmen står i fare for lefling med sidekick-fallgruvene vi har sett i en del middelmådige filmer. Heldigvis bikker det ikke.

Lasse Kongo, klubbens ubestridte Seagal-autoritet, begrunner sin poenggivning med at filmen har alt. Han savner dog mer grafisk vold. Det er ikke nok blod. Men dette blir som bagateller å regne, Under Siege er en av hans absolutte favorittfilmer gjennom tidene. Ville likevel vokst på en skikkelig sluttduell.

Karaktergivningen endte som følger:
 • Øystein: 82
 • Mr. Lax: 92
 • Andreas: 93
 • Kim: 86
 • Lasse Kongo: 88

Under Siege får dermed et snitt på knallsterke 88,2 Adrianer, noe som skulle kvalifisere til en notering helt i toppen på Filmklubben Adrians Filmtoppen.

Kommentar: Bra ikke Ollis får avgi poeng, da ville skalaen blitt sprengt. Latter. Møtet avvikles.Sees til uka! Møtesaker og aktuell debatt i kommentarfeltet. PEACE IN OUR LIFE.

11 kommentarer:

 1. Saker til neste møte:
  - Tidsbegrensening på quiz - opp til quizmaster?
  - Sanksjon for 0 poeng? (noen som har softgun?)
  - Sanksjon for ikke å møte i klubbuniform?
  - Holde ønskereprisen hemmelig inntil den store dagen?


  Annet, til diskusjon her på forumet:
  - Markere bursdagen til Steven Seagal?
  - Kjøpe opp parti med Steven Seagals lightning bolt?


  Og Kim, kan du ta med terteformen jeg hadde fyrstekaka i på nyttårsaften, neste møte? Hadde helt glemt det. Fine greier.

  SvarSlett
 2. takk for flott referat, øystein!

  SvarSlett
 3. Bra referat!

  Synes sakene til neste møte er viktige, særlig sanksjon for 0 poeng. Et velplassert skudd med softgun burde vekke leselysten hos medlemmene.

  Fortsatt god adrian!

  SvarSlett
 4. Greetings from London!

  Jeg graater mine bitre taarer over at jeg gikk glipp av en av de beste filmene hittil i klubbens historie... Samtidig er jeg oppriktig glad paa deres vegne (spesielt Andreas'), dette har dere fortjent!

  Slenger inn noen meningsytringer i usortert rekkefolge:

  1. Jeg mener bestemt at vi skal stemme over de tre utvalge kandidatene til onskereprise. Noe annet blir baade urettferdig og useriost. Sporsmalet er helller om vi skal stemme i forkant, eller under selve juletrefesten?

  2. Jeg har en skikkelig fin softgun med masse ammunisjon liggende paa gutterommet. Tar den gladelig med paa framtidige moter.

  3. Stotter opp om ethvert innkjop og markeringer ang. Steven. Trenger vi etterhvert en materiellansvarlig?

  The strenght of our nation belongs to us all!

  SvarSlett
 5. Softgun må vi innføre.

  Avstemning ønskereprise på selve festen (eller opptelling av stemmer, eller lansering av vinner) - så ingen kan jukseforberede seg til repriseevalueringen.

  A cheer for our brothers (think of them all)!

  SvarSlett
 6. Avstemning mellom de tre ønskereprisealternativene på selve festen høres ut som en glimrende idé.

  Softgun som avstraffelse kan føre til at man begynner å grue seg til filmkveld/filmquiz - er dette noe vi vil?

  Home of the brave, we'll never fall

  SvarSlett
 7. Det er alltid noen som gruer seg.

  “I have made a lot of mistakes. But I've worked hard. I have no fear of death. More important, I don't fear life.” Steven.

  SvarSlett
 8. Der tror jeg du vant diskusjonen Mr. Lax! Respekt.

  SvarSlett
 9. Spent på å lese quizen fra denne filmen jeg.

  SvarSlett
 10. Det trenger du ikke for det var en farse

  SvarSlett

Adrian!