fredag 21. januar 2011

Referat filmkveld uke 3: Under Siege 2

Nok en gang var vi (Kim, Mr. Lax, Lasse Kongo, Øystein, Ollis og Andreas) samlet hos Ollis i Hagebyen.


Referenten ankommer kl. 19:20 og blir møtt av fire glade gutter i hver sin røde uniform. Tre av dem varmer opp ved å skyte hverandre på Wii, mens fjerde mann lager quiz. Etter kommentarene å dømme er det ikke Lasse Kongo jeg ville hatt med meg i krigen.Kveldens snacksutvalg er av det gode slaget, og Øystein konkluderer med at medlemmene i dag har tatt med mer enn én type hver. Noe forøvrig alle mener er helt greit.


Snacksutvalget består av bl.a. kremtopper, mokkabønner, gifflar, nachos, melkerull, fyrstekake og vaniljekjeks, og blir flott dandert av Ollis og Andreas. Og med dette er diverse diskusjoner i gang. Forholdet mellom mokkabønner og kremtopper er ca. 2:1, noe som fører til at alle, enkelte noe motvillig, må spise to mokkabønner per kremtopp. Øystein mener at leken fra Tom & Jerry-kjeksen, noe som forøvrig ikke var en del av kveldens utvalg, er fjernet grunnet noen nye lover og regler og sånn, og et Adrianmysterie (se Referat filmkveld Uke 43: Conan the Barbarian) er dermed oppklart. Idet møtet skal starte er det noe forvirring rundt hvem som egentlig skal være møteleder. Etter noe diskusjon blir det enighet om at Øystein er møteleder så sant han er til stede, og diskusjonen er dermed lagt på is frem til den gangen Øystein ikke er til stede...

Møte

Møteleder: Øystein, referent: Andreas

1) Velkommen: Spørsmålet "hvem skal egentlig ønske velkommen?" fører til ennå litt mer diskusjon, før det blir enighet om at verten skal ønske velkommen. Dermed ønsker Ollis velkommen OG deler ut flotte gaver fra London. Prinsesse Diana-shoteglassene blir svært godt mottatt av alle klubbens medlemmer.

2) Neste uke:
 • Alle de tre ønskereprisefilmene må tas med på juletrefesten
 • Alle skal stemme på én film hver, og trekningen skal foregå ut av en bolle.
 • Oppgaver: Invitasjon ved Kim, Quiz om Adrians historie ved Andreas, referat ved Mr. Lax.
 • Lars har stavmikser! Klubben vil dermed kopiere radioresepsjonens stavmikserkonkurranse på juletrefesten.

3) Oppfølgingssaker:

3.1) Tidsbegrensning på quiz: Det innføres en prøveordning fra og med 20. januar hvor quizmaster styrer tidtakinga og bestemmer tidsbegrensningen.

3.2) Straff for 0 poeng på quiz: Ja, det skal vi ha fra og med juletrefesten. Det blir en prøveordning hvor den som kommer på 2. plass i quizen skal skyte de med 0 poeng med Ollis sin softgun.

3.3) Å ikke møte i klubbuniform: Å ikke møte opp i klubbuniform vil straffes med et softgunskudd fra verten.

3.4) Øystein skal undersøke muligheten for en ny struktur på bloggen og kommer med et forslag på juletrefesten.

3.5) Ollis skal legge frem tanker rundt markedsundersøkelsen på juletrefesten

Møtet sklir nå litt ut grunnet et forslag om at Adrian skal gå til innkjøp av en russebuss slik at klubben kan formidle 80-talls actionfilmer og filmmusikk til årets russ. Ideen legges på is inntil videre.

3.6) Månedens profil: Ollis

4) Steven Seagals Lightning Bolt. Kim har prøvd å ta kontakt for å undersøke mulighetene for at Adrian kan bli distributør av Lightning Bolt i Norge og får med dette applaus. Han sliter derimot med å finne kontaktinfo, og skal få hjelp av Lasse Kongo til dette.
5) T-skjorter: 200kr per hode skal betales til Ollis. Pengeinnkrevingen kommer i kjent stil i form av en SMS.
6) Ja, det blir Lawman på juletrefesten!

Det blir nå foreslått et gruppebilde med de nye, flotte uniformene, noe som og passer bra siden alle de seks medlemmene for første gang (!) er samlet. Siden ingen Adrian er vond å be når det er snakk om gruppeaktivitet, resulterte det etter noen tekniske problemer i et flott bilde. Her lukter det forstørring og innramming lang vei. Forslag til tittel?


Det er nå klart for kveldens episode av Lawman, nr. 4 i rekken, med tittelen "Too young to die". Dette ble nok en tøff og innholdsrik dag på jobb for Steven:

 • Det kommer en melding om en bilulykke hvor en 2-åring har blitt skadet av en bil, hvor Steven i hovedsak bruker sine superegenskaper til å skape ro og harmoni blant flere folk som krangler om hvem som egentlig har skylda. Konklusjon: En uoppmerksom mor har latt ungen løpe fritt i gata og inn i en stillestående bil.
 • 3 ungdommer går forran politibilen Steven sitter i og en av dem mister litt dop på gata. Etter en kort jakt blir de stoppet, og det blir funnet en avsagd hagle på en av ungdommene. Han får 2 år i fengsel, de to andre får kjeft av mødrene sine. Dette er forøvrig den typen ungdom Steven ber for hver kveld for at de skal skjønne at dette ikke er den riktige veien å gå her i livet.
 • En hvit varebil står uten lys ved et kryss og Stevens eagle vision signaliserer med en gang at her er det ugler i mosen. Det blir dessverre ingen biljakt, men vi får istedet være vitne til at en middelaldrende mann blir fengslet for å ikke ha betalt barnebidrag de siste åra.
 • Episoden avsluttes med at Steven holder en veldedighetskonsert til inntekt for det lokale barnesykehuset han besøker jevnlig. Som han selv sier: "even I can't fight the diseases", men han kan ta med gaver til barna og lysne opp deres ellers triste hverdag. Vi får dermed se Steven i sitt ess, rockende på gitaren til lyden av flott blues.

Før quizen viser Mr. Lax et youtube-klipp av "The 5 rules of a Steven Seagal movie", noe som blir godt mottatt av resten av gjengen.
Dagens quizmaster er Ollis, som har laget en underholdende og variert quiz. Øystein kommenterer noe kritisk, etter mange runder uten poeng, at quizen er noe lite filmrelatert. Dette stemmer nok ganske bra. Ollis velger å kjøre et noe stressende lydklipp i svartiden, noe som gir hver deltager 31 sekunder til å svare på spørsmålet. Dette fungerer stort sett bra, men er litt problematisk på de spørsmålene som krever lange eller mange svar. Vår Steven Seagal-ekspert, Lasse Kongo, stakk ikke overraskende av med seieren etter å ha sanket 5 patronhylstre. Andreas fulgte på andre plass med 2 poeng, Kim på tredje plass med 1 poeng, og Mr. Lax og Øystein fikk begge 0 poeng denne uken.
Nå var det endelig klart for film, og etter forrige ukes knallsuksess var det store forventninger til denne ukens oppfølger. Øystein mener at tog (som kveldens film utspiller seg på) har bedre forutsetninger for action enn båt, men poengterer raskt at dette er smak og behag, og ingen universell lov. Forventningene blir ikke lavere når vi oppdager at vår kjære, avdøde Basil Poledouris har laget filmmusikken. Her er en kort oppsummering av de viktigste begivenhetene:

2:20 - Ollis skjønner ikke hvorfor det blir filmet en satellitt i verdensrommet, men blir raskt beroliget av de andre med at bitene nok vil falle på plass etterhvert.
6:10 - Steven Seagal introduseres og blir møtt med høylytt applaus.

7:35 - Steven viser fram sin flotte klesstil, og Øystein skjønner ikke hvorfor ikke Steven spiller i Desperados fremfor Banderas.
17:40 - Steven baker en kake.
19:50 - Steven banker opp sitt første offer.
30:00 - Andreas raser ned esken med kremtopper, og han får raskt servert mokkabønnene fra de andre medlemmene.
48:35 - En uheldig mann havner på togskinnene forran toget, høylytt applaus.
61:10 - Steven hopper av toget.
71:10 - Steven er tilbake på toget.
72:58 - Ollis forsvinner ut av rommet i 3 minutter og 4 sekunder.
86:14 - Kveldens første nakkebrekking, etterfulgt av sitatet "nobody beats me in the kitchen". Øredøvende applaus.De 100 minuttene gikk unna i en fei, og det er klart for poenggivning.
Ollis gir 81 adrianer. Han mener at filmen er veldig bra, men at Steven gjør seg best i lavproduksjonsfilmer. Øystein gir 82 adrianer, og mener at filmen er bedre enn 1ern, og at "kniv gjør seg best på tog. Derimot er filmen litt treig i starten, og Steven kommer litt seint i gang. Andreas gir 88 adrianer. Han mener det er veldig bra action, men at de avsluttende scenene med kræsjende tog blir litt for mye av det gode. Lasse Kongo gir 83 adrianer. Han mener det er omtrent som 1ern, men med litt bedre vold. Han savner derimot playmaten. Kim gir 73 adrianer. Han trekker ned for at han ikke har drikki, og at filmen er lite troverdig. Han er derimot enig i at volden er morsommere denne gangen. Mr. Lax mener dette er et godt steg ned fra 1ern, og mener også at Steven burde dukket opp før. Han ender med det opp på 78 adrianer.
Dette gir et snitt på 81,17 som er en foreløpig 6. plass på filmtoppen. Steven Seagal levere igjen!
Neste gang vi møtes blir på juletrefesten, og for en kveld det skal bli....

19 kommentarer:

 1. Knallbra klubbkveld.

  Kvalmt gruppebilde.

  Sees!

  SvarSlett
 2. Flisespikkeri. Naive meg satte bare av to og en halv time til skrivinga, noe som gjorde at det blei litt hektisk på slutten. Den er blitt litt finpussa nå...

  SvarSlett
 3. Takk til alle involverte for nok en uforglemmelig kveld. Spesielt for meg som gikk glipp av Kapring på åpent hav var det godt å få en skikkelig dose Steven.

  Jeg har som avtalt gjort research på bildesiden vår og svaret er som jeg fryktet.. På en prisutdeling etter filminnspillingen velger Steven å omfavne sin skuespillerkollega Katherine Heigl (Sarah Ryback)på denne måten:
  http://1.bp.blogspot.com/_x9xcAe6iQ68/TQX67SYM9FI/AAAAAAAAACk/ZN5zQfENIc4/s1600/Steven-Seagal-Gropes-Katherine-heigl-why.jpg

  Slipper vår helt unna med dette?
  Ville vi godtatt det samme om det var Jean-Claude?

  Kjør debatt.

  SvarSlett
 4. Glemte å si at jeg er veldig fornøyd med referatet. Men siden flisespikkerkontoen allerede er åpna kan jeg jo like godt bidra: Bildet av bevertningen er ikke mulig å klikke på?

  SvarSlett
 5. Det bildet er nå mitt nye bakgrunnsbilde. Takk Steven, takk Katherine. Og takk, Adrian.

  SvarSlett
 6. Andreas, når du skriver:

  "noe som og passer bra siden alle de seks medlemmene for første gang (!) er samlet"

  ... regner jeg med du mener for første gang etter vi fikk nye klubb-skjorter?
  Sånn umiddelbart husker jeg da godt vi var fulltallige på Conan the Barbarian?

  Jeg insisterer på at den type feil/uklarheter fra en quizmaster, på lørdag og i all fremtid, skal straffes hardt, softgun eller gjerne verre.

  SvarSlett
 7. Reagerte også på den formuleringen, men valgte å legge godvilja til.

  Ellers kan jeg ikke huske at vi vedtok at stavmikser skulle deles inn i to deler, mener vi landa på å mikse både vått (alkohol, vaniljesaus osv.) og tørt (fyrstekake, mokkabønne, lefse osv.) i samme blanding.

  Men nå flisespikker jeg, det er ikke meninga.

  SvarSlett
 8. Skal slutte å spamme kommentarfeltet nå, men i Adrians navn: Søk på "rambokniv" i Google bildesøk!

  SvarSlett
 9. Lasse K var ikke medlem da. Mer flisespikkeri

  SvarSlett
 10. Jeg må si meg enig med Ola i hans kommentar om stavmikser her. Jeg var også under den oppfatning at det skulle blandes tørt og vått sammen? Det er ikke ment som flisespikkeri det er bare for å få det oppklart. Hvis jeg skulle kommet med noe flisespikkeri ville jeg sagt at vi ikke spilte Wee, men det skal jeg ikke.

  SvarSlett
 11. Det kan være en utakknemlig oppgave å være referent, men det er jommen positivt med så høyt engasjement rundt referatet!

  SvarSlett
 12. Andreas, kan du legge ut saker som skulle opp på neste møte, hvis du noterte dem?

  SvarSlett
 13. De har jeg ikke notert noe sted...

  SvarSlett
 14. Her må jeg forsvare referenten ved å henlede oppmerksomheten til punkt 3 i referatet "Oppfølgingssaker".

  Her kan man blant annet lese:

  3.4) Øystein skal undersøke muligheten for en ny struktur på bloggen og kommer med et forslag på juletrefesten.

  3.5) Ollis skal legge frem tanker rundt markedsundersøkelsen på juletrefesten

  SvarSlett
 15. Hei alle medlemmer i Filmklubben Adrian!

  Har nå sendt e-post til Notodden Bluesfestival og hørt om mulig Steven Seagal-booking.

  Jeg er ikke på facebook om dagen, hvis ikke skulle jeg selvsagt igangsatt en heidundrandes folkeaksjon.

  Som Kim har påpekt, vanskeligere å få tak i Seagal og managementet hans. På nettet fant jeg en begrunnelse for e-post-problemene, og en heller intrikat bruksanvisning for å f.eks forespørre om autograf, eller annen fanmail. Var mye postgang og greier.

  Jeg foreslår vi tar konsekvensen av dette, og forfatter et skikkelig postkort til Steven, der vi ber ham aller nådigst ta veien til den viktigste bluesfestivalen utenfor USA.

  Har jeg fullmakt til å utforme et utkast?
  Vil gjerne ha med meg Lasse Kongo på dette i så fall, for ytterligere faglig tyngde.

  SvarSlett
 16. Hei Øystein!

  Du har min fulle støtte og tillit til utforming av postkort i samarbeid med Lasse K.
  Av rent taktiske årsaker lurer jeg imidlertid på om det er lurt å innlede med spørsmål om import av "Lightning Bolt"? Mistenker at Mr. S. setter de økonomiske prioriteringene forholdsvis høyt..

  SvarSlett
 17. jeg er gjerne med på å utforme et slikt kort, selv om det nok blir vanskelig å formulere alt man har på hjertet på et så lite format.

  har forøvrig fått ordna fri til helga, så da blir det juletrefest!

  SvarSlett
 18. Kanskje vi kan sende ham en fyrstekake. Skal ihvertfall bake om han kommer til Norge!

  SvarSlett

Adrian!