mandag 10. januar 2011

Referat klubbkveld uke 1: Lone Wolf McQuade


Møtet denne gangen var lagt til filmklubbens trivelige lokaler i Trimveien og Øystein som kveldens vert og møteleder.
Til stede Kim, Andreas, Øystein, Lars og ukas gjest; Morten.


Selv om den oppnevnte referent ikke kom tidsnok ble dette ikke kommentert noe særlig av resten av gruppa. Før møte satte i gang for fullt ga Øystein bekymring for at han ikke var så god til å lede møter og at folk måtte bære over med ham.

Sak 1: Velkommen

 • Velkommen blir sagt og spesielt til Morten som har blitt invitert til kveldens forestilling, han gjøres kjent med rutinene for kvelden og bevisst på at hans stemme ved filmens slutt ikke vil ha noe å si for det formelle snittet som måtte bli.

Sak 2.1 T-skjortene

 • T-skjortene er visst sendt i trykken. Litt senere i møtet får alle medlemmene en tekstmelding fra Ollis om at skjortene er ferdige og er klare til å hentes i Tormodsvei, ingen klarer helt å huske om de har betalt for disse – men Ollis er kjent for å minne folk på utestående gjeld.

Sak 2.2 Pepperkakene

 • Hvor er pepperkakene som ble laget på Adrians Juleverksted rett før jul? Kim som var vert for denne kvelden forklarer at de ble en smule godt stekt og at det krasjet litt med de tingene han hadde planer om å spise i den perioden, og derfor kastet han de.
 • Det ble dermed konkludert med at på juletrefesten 29. januar vil det ikke bli servert pepperkaker fra Adrians juleverksted.

Sak 2.3 Nyttårsaften

 • Ble det for mye Piece in our life? Både òg ble konklusjonen, de som var med var veldig fornøyde og det ble noen flotte bilder, særlig et av Ollis som forhåpentligvis blir lagt ut senere.

Sak 3 Neste møte

 • Når er Lasse Kongo tilbake?
 • Møteleders mobil durer kraftig når vi prøver å finne sted og tid for neste samling, møtet sklir nesten ut, men hentes inn igjen og neste møte blir lagt til Adrians lokaler på Bjølsen torsdag 13. januar klokka 19:00. Andreas står for innkalling, Øystein for referat, Kim vil ingenting og det er greit. Andreas velger en god film hvis ikke Mr.Lax får en han har bestilt i posten før den tid.

Sak 4 Juletrefesten

 • Mr.Lax som skal arrangere gildet den 29. januar forteller at han har pakket ned all julepynt etter hint fra samboer, filmklubbens medlemmer bemerker t det blir forbanna vanskelig å gå rundt juletreet og synge Peace in our life uten juletre. Mr.Lax lover at dette treet hentes frem igjen til festen og da treet er av plast er det en liten jobb.
 • Dresskode: det er lov å pynte seg.
 • Øystein baker en kake til festen, og de som har smakt Øysteins fyrstekake, ja de gleder seg.
 • Ønskereprisen: alle sender tre favoritter med rangering fra første til tredjeplass til morten.fredagsvik”hos”gmail.com, opprinnelig i løpet av helgen, men nå fortløpende.

Sak 5 Eventuellt

 • Møtet avsluttes med en youtube trailer til filmen Mr.Lax har bestilt og håper kommer snart; Masters of the Universe med Dolph Lundgren.

Quiz

Kim har laget en relativt vanskelig quiz. Undertegnede hadde ikke lest veldig mye, det var det nok ikke mange andre som hadde gjort heller. Det ble en vanskelig quiz med få utdelte poeng. Kim kommenterte dette og mente det aldri ble delt ut særlig mange poeng når han var quizmaster. En annen ting som ble kommentert underveis var Øysteins rosa pizzaskjærer.


Poengene i saltstenger ble til slutt:
Andreas: 3
Øystein: 1
Mr.Lax : 1
Morten: 0

Etter quizen var det tid for film. Før filmen settes i gang spør verten pent om ikke noen vil ha litt brennevin, det blir svart at man kan vente litt og se an filmen litt.Chuck Norris er Lone wolf McQuade, en ensom Texas Ranger som liker å gjøre ting på egenhånd. Han bor aleine utafor byen med en tam ulv og en mengde våpen han skyter med i hagen sin. Filmen åpner med en skuddveksling mellom vanlig politi og det som virker som en gjeng meksikanske hestetyver. McQuade bistår politiet med en kikkertsiktet rifle og en type ammunisjon som får pickupene til å fly. Dette gir et bilde av vår mann og når han senere dreper alle skurkene på egenhånd med en lånt uzi, ja så er filmen godt i gang.
43:36, Øystein faller ut av filmens handling, ingen klarer helt å hente ham inn.
Filmen dabber noe av etter de første 45 minuttene som gikk veldig fort, etter dette er det flere følesesmessige scener enn det filmklubben kanskje setter pris på. McQuade blir blandet inn i et virrvarr av våpensmuglere, enker og en skurk som også er kampsportekspert. Det skytes mye, og kjøres mye bil, McQuade får en ny partner og sammen drar de opp i fjellene for å ta seg av våpensmugleren Wilkes. Planen de følger går ikke så bra og Mcquade blir skadet, lagt i bilen sin og begravd under flere tonn med sand. McQuade har riktignok en knapp i bilen sin som gjør at han kan kjøre ut av haugen og fortsette jakten på Wilkes. På dette tidspunktet av filmen er tidsperspektivet vasnkelig for flere av medlemmene og ingen forstår helt alt, men det blir en finale mellom McQuade og Wilkes. Wilkes får overtaket og skyter mot McQuade. Dama til McQuade stopper kula, dør og er glemt. McQuade får slengt en granat etter Wilkes og rettferdigheten er nådd.


Adrianer:
Andreas; 53 – mener det er fordi han har drukket en del øl.
Kim; 51 – nevner noe om ufrivillig underholdning.
Øystein; 40 – øl som et poeng i filmen trekker opp.
Mr.Lax; 78 – noe farget av en veldig bra dag.
Snitt; 55.5 Adrianer for Lone wolf McQuade.

Morten; 47 – liker i utgangspunktet ikke skyting og biljakter. Det mumles om at ukas gjest kanskje har kommet til feil klubb.

5 kommentarer:

 1. Takk for fint referat lars.

  SvarSlett
 2. Upåklagelig!

  Angående neste uke (og dette kommer jeg tilbake til i kommentarfeltet til invitasjonen, når den kommer):
  Jeg jobber som nevnt til 19:15, så kan ikke begynne å loggføre til referatet før jeg når fram (åttetida? avhengig av banen). Om dere vil starte før for å avslutte i rimelig tid forstår jeg selvfølgelig det. Spar i så fall det referat-teknisk krevende til jeg er ankommet.

  SvarSlett
 3. Takk for at jeg fikk komme på besøk.

  Lars: vil bare rette opp siste kommentar. Jeg sa vel at jeg ikke syntes at masse skyting og våpen er spennende nok til å bære en hel film aleine. Må være noe mer. Og nei, det holder ikke med åletrange jeans heller.

  Og til nesten alle dere andre; jeg mangler en del stemmer til ønskereprisen. Det står i referatet hva dere skal gjøre.

  -morten-

  SvarSlett
 4. Stemme til ønskereprise underveis!

  SvarSlett

Adrian!