onsdag 27. oktober 2010

Referat klubbkveld Uke 43: Conan the Barbarian

Tilstede: Ollis, Andreas, Øystein, Lasse Kongo, Mr. Lax, Kim

Med fulltallig oppmøte var det duket for en flott visning i Filmklubben Adrian sine lokalene på Sinsen.

Kvelden ble startet med to mildt sagt kjedelige episoder av OsloGirls. Mye prating lite action.

Episode 15:
Nathalie er på Freudian Kicks for å finne klær til sommerfesten. Marie Amanda ringer Nathalie for å diskutere gutteproblemer.

Episode 16:
Anine Stang fortvilet over at kjæresten har sviktet. Isabelle og Astrid skal ut på en viktig jobb.

Etter rett og slett skuffende innsats av våre favoritt jenter var det klart for kveldens klubbmøte.

Saker på dagsorden:

1. Fjerning av advarsel om innhold på bloggen:
Vi har i en periode hatt en advarsel om innholdet på siden før man kommer inn på bloggen. Vi ser ikke lenger nødvendigheten ved denne advarselen og er redde for at den skal skremme bort eventuelle nye lesere. Det ble dermed vedtatt at advarselen skal fjernes.

2. Månedens Profil:
Seagal og Schwarzenegger ble diskutert. Avgjørelsen falt på Schwarzenegger da han har hovedrolle i de neste filmene vi skal se i Adrian. Lasse Kongo tok på seg ansvaret for å skrive innlegget. Månedens Profil skal være klar og ute på bloggen i starten av November måned.

3. Bruk lenker i innlegg.
Øystein kom med oppfordring til å bruke lenker der dette faller seg naturlig. Dette er ingen nødvendighet for et godt innlegg men gir innlegget og bloggen mer dybde for leser.

4. Henting av plakat, The Expendables
For en tid tilbake var vi i kontakt med Euforia Film angående The Expendables effekter. Vi fikk da tillatelse til å hente plakater hos Filmekspedisjonen AS. Dette ble dessverre aldri gjennomført. Hvis det fortsatt er ønskelig med plakater bør det arrangeres en ekskursjon så raskt som mulig. Dette kan planlegges med påmelding i kommentarfeltet.

5. Julebord.
Julebord blir arrangert lørdag 08.01.2011 hos Mr.Lax i dødens by. Julebordet har altså blitt flyttet fra først planlagte 04.12.2010 da store deler av Filmklubbens medlemmer har lang tradisjon med å delta på Julepoker den datoen.

Møtet ble gjentatte ganger avbrutt av ekstrem høylytt vibrering fra Mr.Lax sin mobiltelefon. Medlemmene i Filmklubben Adrian oppfordres til å ta avstand fra mobilbruk under møter, skru av lyd og vibrering eller i verste fall skru mobilen helt av hvis gjentatte anrop/meldinger forstyrrer møtevirksomheten.

Kveldens quizmaster var Øystein. Det var ingen tvil om at Øystein hadde lagt ned et godt stykke arbeid i kveldens quiz. Quizen var delt opp i to deler med påfølgende finale spørsmål hvis det skulle være nødvendig for å kåre en vinner.
Forrige ukes vinner, Andreas, klarte å glemme vandrepokalen til kveldens visning. Dette ga quizen et nytt spenningsmoment da det var helt avgjørende for Andreas å vinne quizen for ikke å bli hengt ut og eventuelt straffet for forglemmelsen. Andreas stod i mot det ekstreme presset og tok en overlegen seier. Kveldens poeng ble utdelt i Tom & Jerry kjeks. Til alles store forskrekkelse og forakt ble det konstanter at Tom & Jerry pakken var uten leke. Det ble opphetet stemmingen med krav om facebook grupper og andre virkemidler for å få lekene tilbake i Tom & Jerry pakken.

Resultat:

1. Andreas - 9 Tom & Jerry kjeks.
2. Ola - 5 Tom & Jerry kjeks
3. Lasse Kongo - 5 Tom & Jerry kjeks
4. Mr.Lax - 4 Tom & Jerry kjeks
5. Kim - 4 Tom & Jerry kjeks

Etter Quiz var det klart for å gå igjennom kveldens mildt sagt fantastiske snacks utvalg. Mr. Lax og Lasse Kongo fikk noe kritikk for tidlig introduksjon av julebrus, men reddet seg eksemplarisk inn ved å tilby hermetisk pære og vaniljesaus til alle oppmøtte.


Så var det endelig klart for kveldens høydepunkt, Conan the Barbarian. Filmen med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen kom i 1982 og tar utgangspunkt i Robert E. Howard sine fortellinger om barbaren Conan. Vi møter Conan som ung gutt og for se hvordan hans familie blir slaktet ned av Thulsa Doom og hans krigere. Conan blir tatt til fange og brukt som slave. Etter mange år med hardt arbeid vokser Conan opp til å bli en stor og fryktet gladiator. Han klarer tilslutt å rømme fra sitt fangenskap og begynner å lete etter mannen som tok livet av familien hans. Conan får med seg bueskytteren Subotai og den kvinnelige tyven Valeria som han også innleder et forhold med. Det er en film med få ord men mer enn nok musikk. Schwarzenegger har sin første replikk 20-30 minutter ut i filmen og uttrykker seg mer med handlinger enn ord gjennom hele filmen.

Dommen:

Øystein: 67
Mr. Lax: 58
Andreas: 75
Ola: 43,33
Kim: 67
Lasse Kongo: 68

Gjennomsnitt: 63,055

Takket være Ola havner vi på vakre 63,055 poeng til Conan the Barbarian. Det ble noe diskusjon rundt Ola sin poengdeling da han brukte slutten av filmen til å orientere ser over tidligere poengutdelinger og ved å innføre desimaler. Dette bør tas opp ved neste møte.

Takk til alle som møtte opp og gjorde denne tirsdags kvelden til en særdeles hyggelig en. Vi gleder oss til ny visning i nytt lokale tirsdag 2 november kl 19 hos Lasse Kongo.

6 kommentarer:

 1. Flott levert referat Kim, er glad for at alle nå tar 24-timers fristen for posting på alvor.

  Jeg er også blant de som lot meg irritere av mobilstøy, men når jeg tenker tilbake på kvelden er det ingen tvil om at hermetisert pære er det jeg husker best. Gleder meg til å se hvordan vi kan toppe dette neste gang!

  Forresten: Har du glemt å publisere overskriften på referatet, eller er det et litterært grep for å gi selve brødteksten mer fokus?

  SvarSlett
 2. Hei igjen

  Kan jeg få sitatet som regissør John Milius lirte av seg i kommentarsporet sammen med Arnold? Det om naturlig utvalg, synes det var så fint.

  SvarSlett
 3. takk for fint og gyldig referat! jeg lovte å legge ut en veibeskrivelse til meg til neste gang:

  adressen er 2. etg i skøyenbakken 11 på bryn. det er like ved skøyen hovedgård, og rett opp bakken på brynsiden fra høyenhall t-bane stasjon. rødt trehus på høyre side av veien hvis du kommer fra t-banen. hvis man sliter med å finne veien, slå gjerne på tråden.

  husk også kleskode til neste gang!

  SvarSlett
 4. Flott og fyldig referat, Kim. Spent på hva vi blir enige om angående desimaler i poenggivning. Fint at du ga godt med ros til hermetisk pære-i-vaniljesaus-bidraget. Dette var et absolutt høydepunkt. Noe vi kan tenke på til julebordet kanskje?

  SvarSlett
 5. Er det forresten noen nyheter angående ekskursjonen?

  SvarSlett
 6. Noen som er tilgjengelige for ekskursjon mandag? Må være på skolen før 14:00, men før lunsj en gang hadde jo vært fint. Om en til er med blir det tur!

  (Ellers kan muligens tirsdag, torsdag el fredag være aktuelle, men redd for å binde meg da pga ambisiøse gruppearbeider og faenskap på gang...)

  SvarSlett

Adrian!