torsdag 26. august 2010

Black Eagle

Som oppvarming til fredagens store premiere møttes en mindre gruppe feinsmeckere onsdag 25/8. På programmet stod nok en etterlengtet filmseanse i Adrians ånd.

Kvelden ble innledet med uformelt styremøte på nabolagets egen Cafe Abel. Etter å ha redegjort for den verste frustrasjonen over 68erkonspiratoriskrødvinsdrikkende, kunstfilm/norsk-film/nisseluelandetnorge-elskende kinopamper, ble det satt til livs et passe anstendig måltid i solsteika. Stemningen steg.

Deretter bar det til klubblokalene. Nytt for kvelden var quiz via spillplattformen wii. Skal bli interessant å se om dette innslaget er kommet for å bli.

Kveldens hovedrett var filmen Black Eagle (1988). Filmen er regissert av Eric Carson, selvsamme mann som begikk Octagon åtte år tidligere. I Black Eagle møter vi virvelvinden Jean Claude Van Damme, aka "the muscles from Brussels", ikke i hovedrollen som CIA-agenten Black Eagle, men som hans nådeløse motstander i KGB, Andrei.

Filmens handling utover dette er egentlig ikke så viktig.

Men en ting kan vi slå fast: navnet Van Damme har blitt kynisk brukt i markedsføringen av filmen. Derfor var det skuffende hvordan Van Damme/Andrei kun spilte en perifer rolle, og bare vekselvis fikk demonstrere sine supreme fighting skills (filmen ble sluppet samme år som Van Dammes Bloodsport - her finnes kanskje noe av forklaringen). Like fullt var det nok av anledninger for Van Damme til å gå ned i spagaten (en uunnværlig teknikk for å dukke unna harde slag og spark, dessuten både tøft, sundt, og fint som rekreasjon). Det tok heller ikke lange tiden før første CIA-agent lå ihjelslått tilbake på båtdekket, til filmpublikummets store begeistring - Octagons jentete veksling mellom sosialrealistisk dialog og plump vold var redusert til et fjernt minne.

Brutalt nok var det Octagon som skulle bli Black Eagles svøpe. I drøfting og utprøving av Filmklubben Adrians nye poengsystem (0-100) ble det nemlig påpekt at den ikke spesielt gode Octagon i sum hadde generert mer glede i publikum, og skulle en velge et gjensyn med en av disse to filmene ville det definitivt ikke bli Black Eagle.

Poengscoren endte slik:

Ola - 30
Øystein - 28
Andreas - 32
Kim - 30

Ut ifra disse tallene regnet Andreas seg fram til et snitt på 30 poengenheter for Black Eagle. Film vel overstått, Jean Claude og Kim inkludert i Adrian-familien og alle var skjønt enige om å ta en pause fra filmproduksjoner med Erik Carsons navn på plakaten.

Resten av kvelden ble brukt på fotballkamp, og diskusjon av klubbutvikling.

Og neste luke i Adrian-kalenderen er altså Expendables-premiere fredag. Sees!!!!!

2 kommentarer:

  1. Poengtert oppsummering fra Øystein her. At vi skulle gi denne filmen lavere score enn Octagon var det vel ingen som ville trodd før visningen.

    Nok en gang har vi altså måttet lære av våre feil: Døm ikke en film (kun) på dens cover.

    SvarSlett
  2. http://www.youtube.com/watch?v=uxkr4wS7XqY&feature=related

    Så feil kan en ta ja. Men dette må være et blinkskudd av en film, den vil jeg se.

    SvarSlett

Adrian!