tirsdag 24. august 2010

Fredag 27.08.10: Ringen 6

Nå skjer det mye! Sent i går kveld la Oslo Kino ut premiereprogrammet for "The Expendables". Til alles store overraskelse har kinoledelsen valgt å IKKE sette opp filmen i stortsua, Colosseum 1?!

Hvilke politiske argumenter som ligger bak denne beslutningen kan man bare spekulere i. Sensuren er kun satt til 15 år, så det skulle neppe være noen sak å fylle opp de 978 setene. Kanskje har kinodirektør Geir Bergkastet latt sin personlige filmsmak overstyre åpenbare komersielle hensyn? (Et paradoks er at dette faktisk kan gi filmen en uventa touch av smal sjangerfilm for kjennere..)

Uansett hva som er årsaken er dette oppsiktsvekkende og under enhver kritikk, filmklubben Adrian forventer nå at saken settes på dagsorden av hovedstadens kulturjournalister og andre sterke meningsdannere.

Ettersom Colosseum 4 ikke ville kunne bli noe annet et et gedigent antiklimaks vedtok filmklubben i dag å gå for Ringens sal 4. Ringen kino er Oslos nyeste kinokompleks, lokalisert øst for Akerselva. Den er faktisk også Nordens første nybygde heldigitale kino.

Den store fordelen med Ringen er at den samme gode lyd- og bildeteknologien har blitt påspandert samtlige av de seks salene. Derfor er ikke sal 6 et stort skritt ned fra sal 1, tvert imot ryktes det at lyden i sal 6 skal være hakket vassere på grunn av den mindre romstørrelsen.

Vi har nå altså ristet av oss den umiddelbare skuffelsen over Colosseum/ Oslo Kino, og er glade for å kunne annonsere Adrians første kinoutflukt!


Program og praktisk info:

kl. 19.30: Oppmøte på Naboens pub, Toftes gate 30
kl. 20.20: Felles avgang mot Ringen
kl. 20.50: Filmopplevelsen starter i sal 6, rad 4

Kleskode: Skinnjakke og/ eller sort
Snop og snacks: Åpnes FØR filmen

Det er allerede få plasser igjen, så her gjelder det å kaste seg frampå!


 

1 kommentar:

  1. Etter filmen går turen videre til bad boys tattoo i markveien for matchende kroppsdekor i expendables' ånd.

    SvarSlett

Adrian!