søndag 12. desember 2010

Referat klubbkveld uke 49: Julespesial, Die Hard.


Det var med stor glede vi kunne ønske Mr. Lax tilbake i filmklubbsammenheng etter en lengre ferie utenlands. Andreas var som meldt ikke tilstede dag han har charterfeber i Jordan.

Filmkvelden begynte med at Ola og Lasse Kongo begynte å lage gløgg mens Øystein samlet opp snacks. Av erfaring vet vi at småspising kan være et forstyrrende element i møtevirksomheten derfor ble alt samlet og lagt til side.


Møte:
Møtedelen av filmkvelden har tatt mer og mer tid den siste tiden. Av den grunn var det gjort et forsøk på å samle og sette sammen en saksliste før møtet ble holdt. Dog med noe forvirring rundt sammensetting av punkter fikk vi absolutt noe mer struktur i møtet.

1. Sosiale medier.

1.1 Bloggen: Ola tar opp månedens profil. Hva er tema og når kommer den på bloggen. Øystein tar gjerne i mot tips men utsetter publisering til etter eksamen.

1.2 Twitter: Det blir en til tider opphetet diskusjon rundt vår profil på Twitter. Hvem skal vi følge hvem skal vi ikke følge, hva er vår profil utad på Twitter? Konklusjon: Alt er lov, bruk sunt folkevett.

1.3 Markedsundersøkelse: Vi ønsker å få mer tilbakemeldinger av våre lesere. Er det noe vi burde gjøre anderledes. En markedsundersøkelse for å kartlegge brukernes oppfatting av vår virksomhet? Ola jobber med utarbeidelse og ideer rundt en mulig markedsundersøkelse kommer tilbake med info over nyttår.

2. Program.

2.1 Filmer: Hvilke filmer skal vi se ut desember. Vi holder på det som allerede er vedtatt angående julefilmtema de neste ukene. Lasse Kongo skal finne film med nyttårsaften tema til være filmkveld den 31.12.2010.

2.2 Juletrefest: Det har vært en del frem og tilbake rundt dato for juletrefest. Ny og forhåpentligvis endelig dato er 29.01.2011. Mr. Lax stiller fortsatt med lokaler.

3. Merchandise

3.1 T-skjorter: For å bygge videre på vårt allerede sterke merkenavn har t-skjorter vært et het tema den siste tiden. Farge og produsent ble diskutert. Avventer avgjørelse til flere tilbud er kommet på bordet.

Etter møtet blir snacks funnet frem, gløgg var allerede blitt servert.
Det ble dessverre ingen Lawman visning denne gangen. Derimot fikk vi se et par klipp av Dolph Lundgrens utrolige programleder innsats i Melodifestivalen 2010. Klippene viser Dolph som den allsidige mannen han er og Sylvester Stallone tar seg tid til å komme med noen gode ord om sin gode venn. Flaut? Tja.. Konklusjon: Flaut er den nye hyggen.

Quiz:
Vi går raskt videre til Quiz. Det er Mr. Lax som har ansvaret for kveldens quiz. Han starter med å si at han er ute av trening i å komponere quiz. Forventningene skyter ikke i været etter slike uttalelser, men Mr. Lax svikter ikke. Det tar et par spørsmål før noen av deltakerne får sitt første poeng, men da det endelig skjer går stemningen i taket. Mr. Lax har nemlig med en boks full av patroner som skal brukes som poeng i Quizen. Fantastisk.


Øystein vinner quizen med 10 poeng foran Kim med 8 mens Ola og Lasse Kongo samer sammen 4 poeng hver. I tillegg til vandrepokalen vinner Øystein en feiende flott Machete filmplakat. Gratulerer!Film: Die Hard
Kveldens film er Die Hard fra 1988. Filmen er Bruce Willis store gjennombrudd som actionskuespiller og gir oss i overkant av 2 timer med humor, spenning og action.

Handlingen er lagt til et kontorbygg i LA. Politimannen John McClane ( Willis ) kommer fra New York til LA for å besøke sin kone Holly og deres to barn. McClane og kona er separert og bor på hver sin side av landet etter at Holly fikk et jobbtilbud i LA hun ikke kunne si nei til. McClane reiser rett til Hollys arbeidsplass hvor resten av handlingen utspiller seg. Terrorister tar over bygningen i et forsøk på å stjele 600 millioner kr i verdipapirer. Som eneste person i bygningen som ikke er tatt til fange av terroristene gjør McClane sitt beste for å få kontakt med politiet og stoppe terroristene.Poeng:
Ola: 77
Øystein: 75
Lasse Kongo: 71
Mr. Lax: 53
Kim: 79

Gjennomsnitt: 71 Adrianer.

Alle var stort sett enige om at filmen er god. Mr. Lax noe mer kritisk enn resten av gruppen i sin poenggivning. Alle tilstede mente filmen hadde for mange perioder som ikke var engasjerende nok da det ble en del snakking gjennom filmen. Ola skylte på dårlig konsentrasjon mens andre mente filen kunne vært kortere. Musikken trakk også noe ned på helhetsinntrykket sammen med til tider dårlig timet bruk av humor.

Med pepperkaker, akevitt og tidvis meget sterk gløgg var det en god første visning i vårt juleprogram og meget hyggelig kveld i lokalene i Trimveien.

GOD JUL!

21 kommentarer:

 1. Beklager at den kom en dag for sent.

  SvarSlett
 2. Bra levert. Flaut er den nye hyggen!

  SvarSlett
 3. Bra levert Kim, digger patronbildet! (møteillustrasjonsbildet en god nr. 2)

  Takk i det hele tatt for en veldig hyggelig kveld. Jeg stemmer for flere fredagskvelder!

  SvarSlett
 4. Håvard fra skogen12. desember 2010 kl. 21:37

  Jeg er skuffet! Dypt skuffet! Her fremmer jeg et forslag til den høyst æreverdige klubben som Filmklubben Adrian er -- til hvilken nytte? Til tross for lovnader om at gravering av vandrepokalen skulle bli med på agendaen, ser jeg med vantro at det ikke ble tilfelle.

  Til tross for at det kanskje kan virke sånn, så er jeg ikke sint. Jeg er bare veldig, veldig skuffet!

  SvarSlett
 5. Gravering ble tatt opp til lyn-diskusjon, som på forhånd meldt. Serriøst.

  Men diskusjonen ble fort utsatt fordi knivens juridiske eier ikke var til stede på møtet.

  Dette til orientering.
  mvh knivens pr.d.d. moralske eier

  SvarSlett
 6. Som forfatter av dette referatet må jeg beklage på det sterkeste at gravering ikke ble tatt med i teksten. Det ble tatt opp på møte men som øystein sier ble vi enige om å ta diskusjonen når knivens egentlige eier er hjemme fra ferie.

  SvarSlett
 7. Jeg må dessverre melde avbud til møtet førstkommende onsdag (15. desember), grunnet familieanliggende.

  Vi glemte for øvrig å bli enige om oppgaver til nevnte møte. Så for å starte med invitasjon, dernest quiz, så ville det nok vært greit med en avklaring. Dette til orientering.

  SvarSlett
 8. Trist å høre Øystein.

  Ellers bør vi framover behandle oppgavefordeling tidlig på møtet, så vi unngår slike kinkige situasjoner.

  Ser at det er uforholdsmessig lenge siden jeg skrev referat, men enda lenger siden Mr. Lax fikk sjansen.

  Jeg er åpen for det meste. Kan ta referat eller invitasjon. Kim på Quiz?

  SvarSlett
 9. 71 Adrianer holdt altså til en foreløpig 8.plass på Filmtoppen, bak samtlige Rambo-filmer men foran titler som Red Scorpion og Conan-sagaen.

  http://filmklubbenadrian.blogspot.com/search/label/Filmtoppen

  SvarSlett
 10. Sak til neste gang. Adrians nyttårssamling er velkomne til fest bak slottet. Om vi starter hos Kim eller er bak slottet hele kvelden er to muligheter. Kan dere lufte stemningen på neste møte. Hilser fra Danmark.

  SvarSlett
 11. Her er et hett tips til adrians musikktips i alle fall: http://www.youtube.com/watch?v=qUaesUh-M3Q

  SvarSlett
 12. og selvsagt denne: http://www.youtube.com/watch?v=7_rBidCkJxo&feature=related

  SvarSlett
 13. Kim: Flott! Da tar jeg referat og Lasse K. invitasjon.

  Mr. Lax: Artig innspill, men i direkte motsetning til ønskene fra forrige medlemsmøte. Blir spennende å behandle dette i morgen. Ellers flott om du kan ta stilling til forslagene rundt t-skjorte trykking som er sendt ut på e-mail.

  Andreas: Det siste gjelder deg også, hvis det er nettilgang på den arabiske halvøy da.

  Lasse K: Herlige musikalske perler! Flott om du kan logge deg inn på Adrians YouTube-profil og opprette en spilleliste (standard Gmail-innlogging).

  SvarSlett
 14. Lasse Kongo, den Mr T låta er seriøst det verste jeg har sett og hørt på noen uker. Men har ikke sjekka det andre tipset ditt enda...

  SvarSlett
 15. Å fy faen. Steven leverer ja. Har du den på plate også? Må få ordna meg det der.

  SvarSlett
 16. Vil i den forbindelse anbefale vår nye videoside: http://filmklubbenadrian.blogspot.com/p/video.html

  Men akkurat disse to er vel materiale til seinere utgaver av Adrians Musikktips.

  SvarSlett
 17. Må få komme med et boktips også jeg.

  Seagalogy: A Study of the Ass-Kicking Films of Steven Seagal [Paperback]

  http://www.amazon.com/Seagalogy-Study-Ass-Kicking-Steven-Seagal/dp/1845769279/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1292357581&sr=8-1

  SvarSlett
 18. Øystein: Har dessverre ikke den låta på plate, men den kan finnes på "Songs from the crystal cave". Sikkert tilgjengelig på nettet.

  SvarSlett
 19. The girl is all right, songs from the "crystal cave"... er dette alt åpenbare dopreferanser?

  SvarSlett
 20. hahaha, vil virkelig anbefale lese varme anbefalinger for plata på amazon:

  "I didn't know it at the time, but this CD harnessed the work ethic, the martial arts prowess and, above all, the stunning handsomness and fashion sense of Steven Seagal into one small package. All that I had to do was press play and I was transformed into the essence of Casey Ryback, ex-navy seal, counter-terrorist expert and environmental mercenary."

  "To the sounds of Mr.Seagal I was able to shed my weight and began taking daily showers. I now entertain several women per week, sometimes even several per day. I am making over $5000 a week stuffing envelopes from home. My life has become full of many smiles a day, and I look forward to each day with more anticipation than the last. I owe it all to the inspiring and electrifying work being done each and every day by Steven Seagal."


  "I too was in a similar position. I was addicted to heroin when I heard this CD for the first time. It inspired me not only to clean-up, but also to break my drug dealer's legs! I'm a changed man as a result of Steven Seagal's brillant musicianship."

  SvarSlett

Adrian!