søndag 26. desember 2010

Referat Julespesial uke 51: Jingle all the way


Tilstede: Ollis, Lasse K, Øystein, Kim, AndreasDet var knyttet store forventninger til Adrians første årlige juleverksted som denne gang fant sted i filmklubbens trivelige lokaler på Sinsen. Dagens Program var spekket med godsaker. Materiell- og produksjonskomiteen, bestående av Ollis og Lasse, stilte med juleverkstedmateriell som for eksempel filt og piperensere, Vertskaps- og trivselkomiteen, bestående av Kim, vartet opp med bevertning av alle slag som tenkes kan, mens Øystein lånte filmen fra Akershus fylkesbibliotek. Alt lå med andre ord til rette for et møte av de sjeldne.

Etter oppmøte og gjensynsglede bar det raskt igang med dagens møtesaker. Det første problemet som gjorde seg gjeldende var at Mr. Lax på kort varsel hadde meldt avbud, og Adrian stod dermed uten referent. Etter en kort diskusjon ble det avgjort at Lasse K skulle vikariere.

Sak 1: Velkommen
Etter vedtaket om standardisert møteplan gikk man systematisk til verks, med første obligatoriske møtesak, nemlig et velkommen. Dessverre gav ikke forrige ukes vedtak noe klart svar på hvem det var som hadde ansvaret for å ønske velkommen, noe som førte til et noe keitete velkommen fra både ordstyrer og vert. Etter denne litt pinlige seansen var det tydelig at det var mest naturlig for verten å ønske velkommen, en praksis det oppfordres til å holde seg til i tiden som kommer.
Sak 2: Oppgaver til neste gang
 • Blandingsquiz fra siste år: Øystein
 • Invitasjon: Lasse K
 • Referat: Mr. Lax
 • Mat, trivsel etc: Kim
Sak 3: T-skjorte
Ollis orienterte kort rundt fremgangen i produksjonen av Adrians nye uniform. Det ble vedtatt at Ollis sender bildefiler med motiv til trykkeriet, og at det skal trykkes opp 6 stk. t-skjorter så fort det lar seg gjøre.

Klokken 17:40 ankommer adrianvenn Audun, som hadde fått muligheten til å både bidra til og delta i filmklubbens julespesial.

Sak 4: Nyttårsaften
Det er vedtatt at filmklubben skal arrangere nyttårsmøte\feiring. Den største diskusjonen rundt denne kvelden lå rundt hvilken film som skulle vises. Lasse K hadde fått i oppgave å gjøre research rundt mulige nyttårs-actionfilmer og hadde kun kommet opp med en relevant kandidat, Arnolds End of Days fra 1999. På grunn av det noe magre utvalget av nyttårsfilm innen vår sjanger ble det vedtatt at Arian i steden skal se Total Recall, som ble betegnet som en sikker vinner. Videre ble oppføtetid satt til klokken 16 presis, med mat fra klokken 17. Kim er ansvarlig for trivsel, mat og hygge.

Sak 5: Offentlig stønad
Adrians eneste økonomisk skolerte medlem, Kim, skal se på muligheten for å søke penger av diverse fond for å gjøre driften av filmklubben enklere økonomisk.

Sak 6: Overraskelse
Korrekt plassert i dagens agenda hadde Ollis en overraskelse til filmklubbens medlemmer. Siste Spirit med favorittblogger Marie Amanda på forsiden! Den hyggelige førjulsgaven ble tatt imot med stor iver og en liten hyggestund med høytlesning fulgte.

Etter møtet fulgte gløgg og quiz.

Andreas var ansvarlig for dagens quiz, som raskt viste seg å bli en rysare. Selv om nevnte medlem hadde vært borte hele forrige uke, var det ingenting som tydet på rustenhet i en blandingsquiz med innslag både fra dagens film, og om julefilm generelt. Mandler ble valgt som poeng fordi Lasse Kongo hadde glemt forrige ukes slager, patronhylsene, hjemme. Resultatet ble som følger:
 1. Øystein - 6 poeng
 2. Lasse K, Ollis, Kim - 5 poeng
 3. Audun - 2 poeng
Vi gratulerer nok en gang Øystein med en velfortjent seier.
Etter en spennende quiz var det tid for dagens julefilm, nemlig "Jingle all the way" med Arnold. Denne filmen var det knyttet store forventninger til etter den blandende mottagelsen forrige ukes julespesial, Santa with Muscles, fikk.

I filmens innledning gikk det en spennende diskusjon i klubben. Spørsmålet var knyttet til påstanden om at Actionfilmer generelt og Sylvester Stallone spesielt må sees på som viktige inspirasjonskilder til moderne musikk. Etter en opphetet diskusjon rundt dette emnet ble ballen lagt død da Øystein proklamerte at alle vestlige mennesker er inspirert av Sly, musikere inkludert.

Som et kort handlingsreferat at "Jingle (...)" kan man si at den kort går ut på at Arnold sliter med å få tak i en julegave til sønnen, og må gjennom mange strabaser for å gjøre barnets jul magisk. Killcounten i filmen er et kapittel for seg. Det er en kjent sak at karakterer på film tåler langt mer enn vanlige mennesker. Dette ser man i en lang rekke filmer, og særlig Die Hard-filmene blir trukket fram som eksempler. I Jingle all the way er dette også tilfelle, men det vakte en del skepsis at en politimann slipper unna en farlig brevbombe med bare litt sot på skjorta.

Sentrale momenter i filmen:
 • Etter 43 minutter drikker en liten gutt whiskey
 • I det 56. minutt slår Arnold ned et reinsdyr. En, klar referanse til både Conan the Barbarian, der han slår ned en kamel, og Conan the Destroyer, der han slår ned en kamel.
Filmen høstet ingen spontanapplaus
Sannhetens time:
 • Ollis mente at filmen ikke kunne dømmes ut fra actionperspektivet, og at den var en meget god komedie. Sterke 80 Adrianer ble gitt.
 • Øystein gav 62 Adrianer. Filmen hadde i følge ham et bra tempo med kun et dødpunkt på kafeen. Filmens gode avslutning, med en "twist", trakk også opp.
 • Kim mente filmen kun var marginalt bedre enn Santa with muscles, på grunn av det store budsjettet. Ser man bort fra det var det hele meget dårlig. 30 Adrianer.
 • Lasse K mente Jingle all the way var en grei komedie, men det smertet å se Arnold synke så dypt. 39 Adrianer.
 • Andreas mente Jul og Arnold var elementer gode nok til å gi filmen 54 Adrianer.
Tilsammen gav dette 53 Adrianer i gjennomsnitt. Lurer du hvor bra denne filmen er i forhold til andre Adrian-favoritter? Sjekk ut filmtoppen.

Uoffisiell sannhet:
Dagens gjest, Audun, fikk også mulighet til å vurdere filmen, men det ble vedtatt at disse poengene ikke skulle telle i Adrians offisielle anmeldelse. Audun gav filmen 19 poeng med begrunnelsen at den ikke var noe morsom.Juleverksted:
Etter filmen var det tid for åpning av Adrians forhåpentligvis tradisjonelle juleverksted. Dette ble innledet med en hyggelig mandel i grøten-konkurranse det verten Kim selv stakk av med seieren. Dette resultatet ble forøvrig ikke anerkjent av de andre oppmøtte, på grunn av mistanke om juks.

Selve verkstedet forløp med alle ingredienser et godt juleverksted bør ha. Pepperkakebakst, gløgg, småkaker og håndverk. Selve produksjonen holdt et overraskende høyt nivå der kun de beste råvarer, skaffet fra SFO og barneskole på Romerike, ble brukt. Særlig gipsnissene fra SFO ble en slager, selv det om det var en tålmodighetsprøve og at tilgangen på forskjellige farger i maling var begrenset.

Etter mye gløgg og god stemning brøt verkstedet opp utover kvelden. Neste møte blir på nyttårsaften, der en forhåpentligvis like hyggelig kveld venter oss. Fortsatt god jul til alle adrianvenner!

7 kommentarer:

 1. anbefales forøvrig lest på engelsk.

  SvarSlett
 2. Veldig bra referat. takk for en hyggelig kveld. gleder meg til nyttårsaften!

  SvarSlett
 3. Gin + first price gløgg = fine greier.
  Gleder meg også til nyttårsaften ja.
  Og påskeverkstedet for den saks skyld. Da maler vi egg.

  SvarSlett
 4. Håvard fra Skogen27. desember 2010 kl. 01:57

  En riktig god jul til alle adrianere!

  SvarSlett
 5. Takk for herlig referat Lasse. Skal selv prøve å få ut en liten bildespesial i løpet av uka.

  SvarSlett
 6. Ja, dette blei faktisk enda bedre på engelsk!

  "Material and production committee, consisting of Ollis and Lasse, fielded Christmas workshop materials such as felt and pipe cleaners, hosting and welfare committee, consisting of Kim, waited with refreshments of every kind imaginable, while Øystein borrowed the movie from Akershus County. Alt was in other words, to facilitate a meeting of the ordinary."
  (...)
  "The workshop course with all the ingredients a good Christmas workshop should have. Gingerbread cakes, mulled wine, cookies and crafts. The production gave a surprisingly high level where only the best ingredients, obtained from the SFO and primary school in Romerike, was used. Especially plaster gnomes from SFO was a hit, even if it was a test of patience and that the supply of different colors of paint were limited."

  SvarSlett
 7. God jul til deg også Håvard!

  SvarSlett

Adrian!