fredag 17. desember 2010

Samling i bånnReferat klubbkveld uke 50: Santa with Muscles
Tilstede: Ollis, Lasse Kongo, Kim


Det var en noe amputert forsamling som møttes onsdag kveld. En hard kjerne på tre skulle gjøre viktige vedtak på vegne av fellesskapet, og selvsagt utøve anmeldergjerningen.

Dette var andre gang Lasse Kongo var vertskap i Filmklubbens lokaler på Bryn. Et særdeles koselig krypinn med alle nødvendige fasiliteter for våre 4-5 timers seanser. Hit kommer vi gjerne tilbake!

Til tross for et unormalt svakt oppmøte var stemningen god og praten gikk løst om mye og mangt. En stolt Lasse K. kunne blant annet fortelle at Filmklubben har nådd nok en milepæl - vi har 5 venner på Facebook!

Kveldens bevertning stod heller ikke tilbake for noe. Om ikke variasjonen i farge og materialer var den største  så var smaksvariasjonene desto bedre. Her var det noe for enhver gane, både tørt og mykt!

Møtesaker

1) Velkommen
Møteleder Ollis ønsket velkommen og ble møtt av generelt god stemning. Kort fotoseanse av bakverk.
Lasse K: "Dette blir en kultkveld"

2) Fast dagsorden?
Ollis la fram forslag om å standardisere en dagsorden for å sikre kontinuitet og orden.
Vedtak: Faste saker ved hvert møte skal være Sak 1: ansvarsfordeling neste uke og Sak 2: Oppfølgingssaker fra forrige møte.

3) Ansvarsfordeling (til juleverksted)
 • Innkalling: Kim
 • Quiz: Andreas
 • Referat: Mr. Lax
 • Materiellansvarlige: Ollis og Lasse K.
 • Bevertningsansvarlig: Kim
 • Materiellbehov: Rød filt, bomull, piperensere, limstifter, ispinner
 • Bevertningsbehov: Gløggmiks, alkoholholdige rusmidler, rosiner, mandler, pepperkakedeig, marsipan, 7 sorter bakverk
4) Oppfølgingssaker
Ingen saker

5) T-skjorte
Utsettes til neste møte

6) Nyttårsaften
Engasjert diskusjon om årets store happening.
Vedtak: Klubbmiddag serveres kl. 17.00 (medlemmer oppfordres til å møte tidligere for forberedelser). Vennligsinnede er velkomne til å observere festlighetene fra kl. 19.00.
Ordinært klubbmøte settes kl. 19.30.
Visning av film ca. kl. 20.00

7) Innkjøp av film
Vedtak: Lasse K. går gjennom filmtitlene på intranett og gjør innkjøp av boks på nyåret. Nyttårsfilmen skal være en anerkjent storfilm, må ikke ha handling lagt til nyttårsaften.


Steven Segal: Lawman - episode 3

Etter et altfor langt avbrekk var det igjen klart for vår nye warm-up serie. I kveldens episode lærte vi mye om hundehold (og at "K9" betyr hundepatrulje). Steven Seagal er ikke bare 7. dan aikido-mester, verdensberømt skuespiller, regissør, erfaren bluesmusiker, deputy sheriff og Zen-master. Siden han var 8 år har han også trent hunder til å angripe (i kontrollerte former). Etter en del hundetrening fikk vi oppleve både biljakt, eaglevision, et nesten-hasjbeslag og utrykning til en dame som ikke hadde hjertestans som antatt. Denne damen hadde også en liten hund som ikke egnet seg som vakthund, dette lo Steven mye av. Et av medlemmene innvendte at det begynner å synes et visst mønster i dramaturgien, men det ble enighet om at dette mønsteret er både trygt og godt.Ukas quiz
På grunn av oppmøtet ble kveldens quiz ekstra nervepirrende.


Regjerende mester Lasse K. hadde denne gangen husket vandrepokalen og skulle forsvare denne mot en premiesulten Ollis. Quizmaster Kim beklaget seg over at det var  utfordrende å finne trivia om kveldens film. Det skulle allikevel bli en spennende og svært jevn runde med spørsmål. Etter ti ordinære spørsmål ledet Ollis med to poeng (patroner) mot Lasse K.'s ene. Quizmaster var raus og dro fram et bonusspørsmål med to mulige poeng. Her klarte imidlertid ingen av deltagerne å svare riktig, og dermed hadde Ollis tatt sin første seier i quizens historie. Filmklubben gratulerer!


Anmeldelse: Santa with Muscles (1996)

Etter at det ble kjent at kveldens film figurerer på IMDb's Bottom 100-liste har det vært en del usikkerhet å spore i klubben. At vi under quizen lærte at den opprinnelige manusforfatteren gikk til sak for å få fjernet navnet sitt fra filmen gjorde ikke saken noe bedre.  Et flertall av det frammøtte medlemmene uttrykte da også tydelig bekymring for det vi snart skulle se. Kim måtte ta ansvar for å nullstille forventningene, og med løfter om pitstop og brennevin halvveis var vi igjen klare med skarpe hjerner og anmelderpenner.

4 min: Spennende Machete-referanse: Hulk Hogan angripes av en gjeng med kantklippere! (viser seg å være tjenerstaben hans i en rikmannslek)
8 min: Alene Hjemme-musikk setter tonen for resten av filmen.
9 min: Klubbmedlem: "Jeg savner møtet".
15 min: Hogan har slått hodet sitt og tror han er julenissen. Blir jaget av en vakt som roper: "I'm not gonna let him get away with Santa-fraud"
29 min: That 70's Show-stjernen Mila Cunis inntar rollen som barnehjemsbarn
34 min: Conan The Barbarian-referanse: Lydeffekt i det halen på en kanindrakt beveger seg.
44 min: Særdeles sentimental scene i en kirke, Hogan bonder med et av barnehjemsbarna.
40 - 50 min: Lasse K's samboer kommer innom for å se på filmen. Gir fort opp og går på rommet sitt.
55 min: Conan the Destroyer-referanse: Crystal Cave/ Palace.
65 min: Ond vitenskapsmann har kidnappet barnehjemsbarna. De settes til gruvearbeid i crystal cave.
73 min: Alene Hjemme-referanse: Strøm på dørhåndtaket svimeslår en skurk.
74 min: Hogan innser at han ikke er julenissen, trøstes av barnehjemsbarn: "You're not santa - you're better!"
78 min: Det viser seg at både Blake (Hogan) og Frost (slem vitenskapsmann) har vokst opp på barnehjemmet.
81 min: Blage og Frost husker at de vokste opp på barnehjemmet.
83 min: Showdown in the crystal cave: Blake/ Hogan vinner
85 min: Kirke/ barnehjem/ crystal cave imploderer!
90 min: Rulletekst. Applaus, uklart av hvilken årsak.


Dommen:
Det lå i kortene at filmen ikke ville true Rambo (2006) i kampen om Filmtoppen. Spenningen lå nok heller i om Death Race 2000 endelig skulle få selskap.

 • Lasse K. åpnet ballet. Han mente det var noe av det verste han hadde sett, og at kun Hulk Hogans navn trakk opp. Poengterte også at filmen nok var  lagd for barn, og at det sånn sett var vanskelig å vurdere den på en fornuftig måte - 9 Adrianer
 • Ollis hadde allerede annonsert at han ville gi 10 Adrianer for coveret på VHS-utgaven. I tillegg ga han 8 Adrianer og forklarte dette med at motstanden i kroppen var i ferd med å ebbe ut - 18 Adrianer
 • Kim var den klart mest entusiastiske, ikke så overraskende ettersom det var han som fant filmen. Han  nektet ikke for at det var en svært dårlig film, men det hindret han ikke fra å kose seg masse - 29 Adrianer.
 • Sum: Santa with Muscles fikk dermed 18,6 Adrianer, og klarte bare så vidt å kapre plassen foran nevnte Death Race på Filmtoppen.
Etter en titt på ekstramaterialet til den undervurderte Segal-klassikeren Exit Wounds var alle enige om at dette blir en film å se opp for  i 2011. 2 av 3 takket så for seg og bega seg ut i vinternatta (ryktene forteller om Carl Berner Kjellern og biljard).

Sees på juleverksted!

11 kommentarer:

 1. Synd jeg ikke fikk vært der, men levende skildret! Et av de bedre referatene jeg har vært borti, og tydeligvis en knallkveld, filmen til tross.

  Ser frem til juleverkstedet og å få diskutert nye møtesaker, og ikke minst nyttårsaften!

  SvarSlett
 2. Vil også gi spesiell kudos for minutt-for-minutt-referatet av selve filmen (live-oppdatering noe for fremtiden? Innspill fra leserne!), og det flotte bildet av kveldens meny (og med det beskrivende navnet filmklubben-adrian-uke-50-pensjonister-kaker-rambokniv-sex.jpg).

  SvarSlett
 3. Og nå som jeg oppdaterer programmet... gjorde dere vedtak vedrørende anskaffelse av Jingle all the way?

  SvarSlett
 4. Takk for det, blei en god økt med bloggen i dag ja.

  Vi diskuterte ikke anskaffelse av Jingle all the way nei. Er det mulig å låne denne gjennom byens biblioteker kanskje?

  SvarSlett
 5. Har nå bestilt fra Akershus fylkesbibliotek/Skedsmo. Får håpe de sender riktig, er kamp om DVDen i disse juletider, men mye VHS i omløp ser det ut til.

  SvarSlett
 6. Flott Øystein!

  Jeg har nettopp registrert oss hos IMDb, og har også oversatt anmeldelsen vår via Google oversetter. Den bør dukke opp her snart: http://www.imdb.com/title/tt0117550/usercomments-index-index?filter=chrono

  SvarSlett
 7. 12 sidevisninger fra Jordan nå. Har du det bra Andreas? har oppdatert videosiden.

  SvarSlett
 8. Ja bra greier Kim, så mye interessant, men tør ikke slå meg løs med youtube-videoer før siste eksamen er levert nå.

  SvarSlett
 9. Google Translator. Genialt!

  SvarSlett
 10. "Gathering in the bottom"

  "A hard core of three to make important decisions"

  "with promises of pit stops and liquor half we were again ready with sharp minds and critic pens."

  "40 to 50 minutes: Lasse K's girlfriend comes by to watch the movie. Gives up quickly and goes to his room."

  Kostelig.

  SvarSlett
 11. Lasse K: "This is a cool night"

  SvarSlett

Adrian!