mandag 18. oktober 2010

Film uke 42: Victory (1981)

Hva har Sylvester Stallone, Pelé, Bobby More og Hallvar Thoresen til felles? Jo, de spiller alle i den fantastiske fotballfilmen "Victory - Flukten til seier" fra 1981.

Etter å ha brukt de siste ukene på å se hvordan muskler, kampsport, våpen og one-linere i skjønn harmoni kan brukes til å løse større, militære utfordringer, og gi heltene våre den friheten de fortjener, skal vi nå se på en litt annerledes løsningsstrategi: fotball. M16, Aikido og nakkebrekking er bytta ut med skruknotter, 4-4-2 og sklitaklinger, og vi får se Sylvester Stallone i en noe uvant rolle som keeper. Med seg på banen har Stallone et lass med gamle fotballstorheter som blant annet Pelé og Hallvar Thoresen, i noe uvante roller som skuespillere. Det må være lov og være noe skeptisk, men Adrian har bydd på positive overraskelser før og kan gjøre det igjen.

I Victory møter vi en gjeng allierte soldater som sitter fanget i en tysk fangeleir under andre verdenskrig. De planlegger å rømme under en fotballkamp mot det tyske landslaget, en kamp som er arrangert som et propagandastunt fra nazistenes side og begrepene "fair play" og "nøytral dommer" er like fremmede her som når Lillestrøm gjester Rosenborg på Lerkendal. Heldigvis blir det allierte laget ledet av kaptein John Colby, som er en tidligere engelsk landslagsspiller. Kan virkelig de allierte soldatene klare det umulig?


I tillegg til denne storfilmen skal vi selvfølgelig ha filmquiz hvor det blir svært spennende å se om Lasse Kongo klarer å forsvare forrige ukes seier, eller om vandrepokalen igjen havner i Trimveien. Vi skal også fortsette å følge dramaet i OsloGirls, hvor stemningen i de siste episodene har vært svært tilspisset. Hvem klarer egentlig å kapre Vegard? Hvordan går det med det skadede hånda til "isdronningen" Nathalie? Klarer Astrid og Isabelle å skjerpe seg på jobben? Spørsmålene er mange, og svarene få... I mellomtiden anbefaler jeg deg å gå inn på Marie Amandas blogg hvor du kan få svar på blant annet hvorfor Marie Amanda har gått ned i vekt, hvordan Marie Amanda tackler "haters", hvor mange ganger Marie Amanda har reist til utlandet og hva Marie Amanda bruker i stedet for BH, siden hun ikke kan bruke det.


Så møt opp på Bjølsen, torsdag 21. oktober kl 19!

Vi sees!

3 kommentarer:

 1. Filmprogrammet er nå oppdatert. Dette til orientering.

  SvarSlett
 2. Trist nyhet. God bedring Jean-Claude!
  http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=10041920

  SvarSlett
 3. Da 18:00 var litt tidlig for mange er oppmøtetidspunktet endret til 19:00. Gleder meg!

  SvarSlett

Adrian!