onsdag 6. oktober 2010

Månedens Profil; Sylvester Gardenzio StalloneSylvester Gardenzio Stallone ble født 6. juli 1946 i New York. Faren hans Frank Stallone var en italiensk immigrant som jobbet som frisør, men det er fra moren Jackie Stallone han har fått de gode genene. Moren, som før hun gifta seg med Frank het Jacquline Labofish, var astrolog. Før det var hun danser og promotør for kvinnewrestling.
Da Sylvester ble født var det en del komplikasjoner, jordmoren som var med på fødselen ble nødt til å bruke intet mindre enn to tenger for å få Sylvester ut. Bruken av to tenger under barnefødsel viste seg å skade den unge Stallone. Han fikk en nerveskade i deler av ansiktet sitt, resultatet av dette ble at nedre venstre side ble lammet, inkludert deler av leppa, tunge og kinn. Det er fra denne skaden han har fått sitt fysiske kjennetegn og sin dels snøvlete tale.

De første fem årene var en tøff tid. Unge Stallone bodde i Hell's Kitchen og ble sendt mellom flere ulike fosterhjem. Etter hvert vendte Sylvester tilbake til foreldrene sine. Da han begynte på skolen ble han et utskudd på grunn av sitt merkelige trekk i ansiktet, han ble ofte utvist på grunn av slossing, dårlig oppførsel og dårlige karakterer.
Familien flyttet etter hvert til Washington DC hvor faren åpnet en skjønnhetssalong og moren åpnet Barbellas, en videregående skole for jenter i 1952.
Da Sylvester var elleve år gikk foreldrene fra hverandre og han ble sendt til en skole for barn med atferdsvansker. Her ble han stemt fram til den gjeve tittelen; “most likely to end up in the electric chair”.
Etterhvert begynte Sylvester på Universitet I Miami, der gikk han i tre år og droppet ut noen timer fra å fullføre studiene. Han valgte i stedet å begynne å skrive manus under kunstnernavnet Q. Moonblood og J.J. Deadlock, samtidig som han tok små roller i noen filmer.
Stallone har vært gift tre ganger. 28. desember 1974 giftet han seg med Sasha Czack, de fikk to sønner Sage Moonblood og Seargeoh. Den yngste sønnen fikk tidlig diagnosen autisme. De ble skilt 14. februar, 1985. Samme år som skilsmissen gikk i boks giftet Stallone seg på nytt med modellen og skuespillerinnen Brigitte Nielsen. De giftet seg 15. desember 1985, i Beverly Hills. Sylvester og Brigitte holdt sammen i to år. I mai 1997 giftet Stallone seg for tredje gang. Han giftet seg med Jennifer Flavin og de deler tre døtre sammen, Sophia, Sistine og Scarlet.
I 1999 fikk Stallone innvilget en Bachelor fra Universitetet i Miami, Stallone mente at hans skuespiller karriere og livserfaring ville gjøre opp for de timene han ikke hadde gjennomført ved universitetet. Og han fikk en Bachelor of Fine Arts.

2 kommentarer:

  1. Takk foir fint innlegg Lars. Godt å se at du har kommet igang på bloggen. Håper på mer aktivitet fra deg fremover.

    SvarSlett
  2. Herlig å kunne lese vår første profilartikkel, det er virkelig et tiskudd til en allerede god blogg.

    Posten din er tettpakka med interessante facts. Jeg lærte masse, bl.a. visste jeg hverken om fødselskomplikasjonene hans eller at han faktisk har høyere formell utdanning enn meg!

    Lite poengtrekk for at du ikke gravde fram litt mer om Slys bror Frank jr., men det kan ikke stå i veien for to tomler opp. Du har levert i kveld Lars!

    SvarSlett

Adrian!