tirsdag 12. oktober 2010

Referat klubbkveld uke 41: Above the Law


Tilstede: Ola, Øystein, Andreas og Lars x2

Møtet startet klokka sju i Trimveien med en rolig tone og kameratslig stemning. Møtet gikk rett på godsakene og viste episode 11 og 12 av OsloGirls tidlig, bare for å sette standarden.
 • Episode 11 handlet om et noe usammenhengende oppmøte på en fotoshoot hos feil selskap, samt at Erlend etterspurte litt ydmykhet. Lars påpekte at lyden var for lav og ønsket den høyere.
 • Episode 12 inneholdt hva man enn kunne ønske seg. Jentene fikk en skyllebøtte på grunn av fotoshooten, og blir truet med å ikke få lov til å gå på den røde løperen under sex og singelliv-premieren. Videre har Nathalie kjærlighetssorg over Vegard, og er lei seg fordi fordi Erlend kalte henne en isdronning. Marie Amanda hørte på.
Etter OsloGirls ble diverse saker tatt opp.
 • Endelig avgjørelse vedrørende julebord utsettes, selv om enten fjerde eller femte Desember ser ut til å være favoritter.
 • Neste møte: Hos Andreas torsdag den 21. Oktober klokken 19. Hus 41, leilighet 607, Bjølsen studentby.
 • Oppgaver til neste gang: Andreas - invitasjon, Lars - quiz, Øystein - program og Skarholm - referat.
Videre fortsatte møtet med en quiz om de dagsaktuelle temaene Above the Law og Steven Seagals liv og virke, for denne gang komponert av Andreas. Etter en kort diskusjon om hva som skulle fungere som poengmarkører ble Tom og Jerry-kjeks valgt ved akklamasjon. Etter en vellaget quiz, som omhandlet både viktige detaljer rundt filmen og skuespillerne samt de fine nyansene i Seagals rike liv, ble resultatene som følger.
 1. Skarholm - 11,5 p.
 2. Ola - 6 p.
 3. Øystein - 5 p.
 4. Lars - 2 p.
Vi tar til etterretning at quizen ble vunnet av det eneste ikke faste medlem og at vandrepokalen har fått en nytt hjem på Bryn fram til neste gang.
Etter quizen ble det småsnakket en stund samtidig som man lyttet til Seagals klassiske "Mojo Priest"-album før det braket løs med selve rosinen i pølsa, Steven Seagals debutfilm "Above the Law" fra 1988.

Filmen begynner med et tilbakeblikk på Nico Toscanis (Steven Seagals) liv. Et liv som i utgangspunktet ligner i stor grad på skuespillerens eget. Han flyttet i ung alder til Japan for å lære seg aikido. Men der slutter også likhetene. I motsetning til Seagal blir Toscani CIA-agent og opererer i Vietnam og Kambodsja i palestinaskjerf, der han blir vitne til at alt ikke er som det skal være i CIA...

Klokken 21:12 tar møtet pause fordi Lars må fylle på parkometeret.
Klokken 21:17 tør ingen av møtedeltakerne å innrømme å ha stjålet leken i Tom og Jerry-kjeksboksen.

Filmen fortsetter ved å utvikle seg til et politidrama av høy kvalitet der seeren får alt han (ja, det er som regel en han) kan ønske seg: Biljakter, nakkeknekking, trusler mot familien, sterke følelser og ikke minst sitater i klassen: "Sex is not the only thing in life, you know" og "You think you're above the law, but you ain't above mine". Og på toppen av det hele spiller Sharon Stone en rolle som den flotte, men akk så tafatte kona til Steven. Filmens gode innhold lot seg avspeile i poenggivningen:
 • Skarholm: 82 p.
 • Andreas: 71 p.
 • Øystein: 80 p.
 • Lars: 76 p.
 • Ola: 81 p.
Dette gir den sterke sammenlagte poengsummen 78. Begrunnelser som gikk igjen i poenggivningen var skryt for Seagals tolkning av den komplekse karakteren Nico Toscani, en god og drivende historie (med litt for langt mellom høydepunktene?) samt gode eksempler på kreativ vold utført av en mester. Avslutningsvis bør det kanskje påpekes at det kan virke ironisk at Seagal har sin mest komplekse og dype rollefortolkning i den første filmen i karrieren, ikke senere, som jo er tilfelle hos de fleste andre skuespillere.

Møtet ble avsluttet med toalettbesøk og høflige avskjedhilsner.

10 kommentarer:

 1. Velkommen til Lasse Kongo, du leverer et ganske eksemplarisk første referat/ filmanmeldelse!

  Skulle jeg ønske meg noe til neste gang måtte det bli et par bilder til, gjerne både fra filmen og ukens OsloGirls. Men alt i alt leverer du et sterkt produkt, og det blir spennende å følge utviklingen din fram mot fullverdig medlemskap!

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kveld! Flott referat ja.

  Registrerer ellers at antall sidevisninger har hatt markant nedgang sist uke. Grunnlag for strakstiltak, eller videre utredning frem mot neste møte?

  SvarSlett
 3. det har jo vært høstferie...

  SvarSlett
 4. Hei Øystein

  Jeg stemmer for å holde oss til den planlagte utredningen, det er noe med å følge minstekravene for datagrunnlag og vitenskapelig metode.

  Høstferie er helt klart en variabel vi må ta høyde for. Håper Andreas er på ballen her.

  Neste møte oppsummerer vi og tar stilling til om lista for nye besøkende på bloggen er lagt for høyt.

  ps. Blogger-advarselen ser ikke ut til å vises når en besøker bloggen via søketreff på Google.

  SvarSlett
 5. Ok. Men jeg har en (for meg) trist nyhet. Jeg får ikke kommet torsdag om en uke, oppdaget nå at det kræsjet med den ikke så rent lite forsinkede semesterslutt/sommerfesten på jobben. Får heller ta meg inn igjen på egen hånd. Dette til orientering

  SvarSlett
 6. Takk for fine tilbakemeldinger på referatet. Kritikken tas til etterretning, og jeg satser på å levere et optimalt et neste gang. ser fram til conan-kveld.

  SvarSlett
 7. Blir første fravær for deg da Øystein, bare ikke gjør det til en vane.

  Spørsmål: Kan alle andre komme torsdagen?

  Blir vi ikke fulltallige kunne vi jo vurdert en ny enkeltstående film så alle får med seg hele den episke Conan-sagaen..

  SvarSlett
 8. Isabell og Astrid fra OsloGirls på Showman i kveld 22:30! Dette til orientering

  SvarSlett
 9. Takk for tips, fikk dessverre ikke med meg dette. Var det bra?

  Se ellers vår venninne fra kommentarfeltene i intervju med TV2. Liker ikke helt at hun prøver å distansere seg fra innholdet i serien:
  http://www.tv2.no/play/underholdning/gkn/siste/?progId=462804

  SvarSlett
 10. Forresten Øystein: Får du lagt ut program for oktober i løpet av helga?

  SvarSlett

Adrian!