fredag 11. februar 2011

Anmeldelse: RoboCop 2 (1990)


Regi: Irvin Kershner
Spilletid: 117 min
I rollene: Peter Weller, Belinda Bauer, John Glover m.fl.

I uke 6 var det klart for film nummer to i RoboCop trilogien. I RoboCop 2 møter vi et Detroit i oppløsning. Politiet er i streik grunnet lønnskutt og dårlig pensjonsordning og dopet Nuke flommer over i gatene. RoboCop trengs mer enn noen gang.

Vårt første møte med RoboCop er når han kommer overraskende på tre menn som raner en våpenbutikk. De tre ranerne aner fred og ingen fare da politiet er tatt ut i streik, det de ikke har regnet med er streikebryteren RoboCop. Ranerne gjør sitt beste for å tilintetgjøre han, men uten hell. Etter å ha drept to av tre får RoboCop presset ut informasjon om hvor Nuke blir laget av den tredje og jakten på produsent og gjengleder Cain er i gang.

Parallelt med RoboCops jakt på Cain følger vi OCP og deres forsøk på å overta driften av Detroit by. Byen sliter med likviditeten og skylder OCP tilsammen 37 millioner dollar for driften av politiet. I kontrakten mellom OCP og Detroit angående drift av polititjenestene er det en klausul som gir OCP rett til å ta over hele driften av byen hvis betalingene av polititjenesten opphører.

OCP jobber også intensivt med utviklingen av RoboCop2, en ny politicyborg. Det har blitt produsert flere prototyper men de sliter med å finne kandidater i politiet som takler den psykiske påkjennelsen det er å få en mekanisk kropp. Dr. Faxx får etterhvert jobben med å finne passende kandidater. Hun velger en litt annen type kandidater en det som har blitt prøvd tidligere. Hun mener det vil være lurt å se etter kandidater blant kriminelle dømt til dødsstraff. Etter et sammenstøt mellom RoboCop og gjengen til Cain blir Cain hardt skadet. Han blir sendt til sykehuset av politiet med kritiske skader. Dr. Faxx ser dette som en gylden mulighet til å produsere RoboCop2. Etter at hun tar livet av Cain ved sykehussengen begynner hun arbeidet. Cain som selv er avhengig av dopet Nuke tar med seg denne avhengigheten inn i sin nye cyborgkropp når han blir RoboCop2.

Under presentasjonene av OCP sitt nye storprosjekt Delta City og RoboCop2 går det galt igjen. RoboCop2, eller Cain, blir aggressiv da han ikke får sin dose Nuke. Da RoboCop dukker opp begynner Cain å skyte vilt rundt seg og det hele ender i et slagsmål mellom de to cyborgene.
RoboCop går seirende ut av kampen da han river ut hjernen til Cain av RoboCop2.

Mr. Lax:
Et veldig steg opp fra første film. Bra de ikke tok med mer personlige skildringer av RoboCop for det kunne godt veldig galt. Poeng. 65

Andreas:
Leverer ikke like bra som den første. Varierer fra veldig kul action til tull og tøys med RoboCop. Veldig positivt med flere kills en i den foregående filmen.
Poeng: 71

Lasse Kongo:
Filemn var veldig bra. Story så som så men det var mer tut og kjør enn den første filmen. At RoboCop forfølger sin tidligere kone var ikke bra. Flere kills trekker opp mens dårlige spesialeffekter på robotkampen mot slutten trekker noe ned.
Poeng: 70

Ollis:
Har kommet til den konklusjon at kvantitet ikke er proporsjonalt med kvalitet og rating. 79 kills gjør ikke denne filmen 4 ganger bedre enn den første. Filmen var varierende og man merket at regissør og musikkprodusent fra sist film er borte.
Poeng: 59

Kim:
Filmen var litt av en røre. Filmens manus holder ikke mål. Med en spilletid på 117 min ble det for mye tid til å se feil i filmen.
Poeng: 48

Gjennomsnitt: 62,6

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adrian!