mandag 21. februar 2011

Referat filmkveld uke 7: Robocop 3

Tilstede; Ollis, Kim, Andreas, Lasse Kongo og Mr.Lax

Sted; Rendevous Pub (Nye Renna, tidligere kjent som Renna).


Da referenten ankom Renna var den en lystig gjeng som satt et stykke inne i lokalet, de hadde rukket en øl eller to og praten satt løst. Ollis var litt skuffa over plasseringen, mente det var koseligere litt nærmere veien og at Trondheimsveien er fin å se på. Dagens er bestilt og planen er å ha et hyggelig møte med mat før Lasse Kongo må dra for å besøke sin misjonerende bror på et annet kontinent, etter møtet går veien til filmklubbens nymalte lokaler på Sinsen.

Sak 1: Velkommen
Velkommen ønskes av Kim. Han håper at maten som er rett rundt hjørnet smaker. Dagens denne kveld er løvbifftallerken med pomfri, salat og bernaissaus.

Sak 2: Oppfølgingssaker

2.1 Quiz
· Liga; Andreas sliter med å lage det fint med oppsett og sånt. Andreas vil ha det som filmtoppen er, men det kan bli vanskelig.
· Det er 2 muligheter. Enten legge lista øverst på quizsida og oppdatere hver uke, og legge den inn med manuell dato lagt til 2050 så den alltid vises øverst, eller en annen mulighet som referent ikke hadde noen mulighet til å forstå, men som mest sannsynlig ikke blir tatt med videre som et alternativ.
· På lista vil det bli lagt inn navn og poeng, det ble vedtatt å legge inn hele 2011 i denne lista – sammenlagt poengsum per navn.

2.2 Skryt
Det er ønskelig med mer skryt og ros til de innleggene som blir posta. Det blir lagt ned en del arbeid i hvert innlegg og en liten kommentar med positivt fortegn er forbanna ålreit.

2.3 Blogg
Ollis tar det videre som oppfølgingssak. Fanene er fortsatt ikke endret, muntlig refs til Ollis.

Sak 3: Neste gang: uke 8
Sted: Dødens by
Hvem kjøper filmen: Andreas
Når: søndag 27/2 19:00.
Invitasjon: Ollis, denne gang – ble glemt. Helt utrolig.
Invitasjon til 27/2: Andreas
Quiz: Øystein
Referat: Ollis
Anmeldelse: Mr.Lax

Sak 4: Eventuelt

4.1 Innhold i en anmeldelse
· Kim syntes det var vrient å skrive en anmeldelse som ikke ble for subjektiv, men som representerte klubbens syn/oppfatning av filmen. En annen utfordring Kim pekte på var at det fort blir et rent handlingsreferat av filmen.
· Hvor subjektiv kan man egentlig være?
· Ironien kan komme frem hvis filmen er dritt.
· Et lurt innspill var å flette inn kommentarer fra andre medlemmer underveis i anmeldelsen for å få til en mer objektiv anmeldelse, selvfølgelig innenfor klubbens objektivitet og ikke den vanlige mann i gata som ikke har de samme forutsetninger for høykultur.
· Lasse Kongo får i oppgave å lage en mal for anmeldelse, vel vitende om at denne aldri kommer til å bli benyttet av andre enn Lasse Kongo selv.

4.2 Festligheter 2011
· Påskeaften 23.4.2011
· Natt til 1. mai, Langvannet
· Tom Waits løpet, dato kommer.
· Sankthansaften 23.6.2011
· Olsok 29.7.2011
· Andre dager kan meldes inn

3 kommentarer:

 1. Hei Lax. Jeg vil gjerne rose deg for å ha nedlagt arbeid i dette fine referatet! Bra jobbet.

  Genialt med møte i Lillestrøm søndag kveld. Backer den.

  Fint å se dere tok opp dette med anmeldelse-sjangeren. For en som ikke har sett Robocop 2, framstod anmeldelsen som et rent handlingsreferat, en kavalkade av spoilere der alt ble avslørt. Men tydelig en del arbeid nedlagt, bra jobbet Kim! Ros til deg.

  Fortsatt god Adrian

  SvarSlett
 2. Flott arbeid Lars!

  Har begynt å ta kritikken mot meg til etteretning, og betaversjonen av A-magasinet er nå klar: http://filmklubbenadrian.blogspot.com/p/magasinet.html

  Har også opprettet etiketten "A-magasinet": http://filmklubbenadrian.blogspot.com/search/label/A-magasinet

  Har gått gjennom tidligere musikktips og lagt til denne etiketten, ber om at det fra nå av gjøres på alle relevante innlegg.

  Som dere ser har jeg også revidert toppmenyen/ etikettutvalget. Nå er det bare å gå igang med godt norsk dugnadsarbeid og oppdatere etikettene på gamle innlegg.

  NB! Det som gjelder er å legge TIL etiketter, men ikke treffe FRA. Hvis ikke kan det bli krøll, det kan sikkert Øystein fortelle mer om.

  SvarSlett
 3. For de spesielt interesserte, her er eksisterende etiketter per i dag med antall innlegg i parantes:

  A-magasinet (3)
  filmanmeldelser (24)
  Filmkveld (46)
  Filmtoppen (1)
  Invitasjon (1)
  Killbonanza (4)
  kino (8)
  musikk (3)
  Profiler (3)
  Program (6)
  Quiz (22)
  referat (24)

  SvarSlett

Adrian!