onsdag 9. februar 2011

Referat filmkveld uke 6: Robocop 2


Andreas inviterte til den sannsynligvis siste filmkvelden i Adrians lokaler på Bjølsen, noe som var en vemodig tanke for alle filmklubbens medlemmer. I disse lokalene har klassikere som Victory og ikke minst Under Siege blitt vist, og stemningen har uten unntak vært god. Disse faktorene bidro til at det var en gjeng som var ekstra innstilt på ha det trivelig som møtte opp. Tilstede denne dagen var Ollis, Mr. Lax, Andreas, Kim og Lasse Kongo.
Allerede like etter møtet var satt kom to problemer rimelig fort til overflaten. For det første, som den observante leser har fått med seg, var Øystein, Adrians faste møteleder, ikke tilstede. Dette førte til et byråkratisk vakuum man raskt måtte fylle for at møtet ikke skulle spinne helt ut av kontroll. Dette ble løst ved at møtets referent, Lasse, noe motvillig tok på seg denne rollen. Det andre problemet var at dette var det første møtet i manns minne der det ikke fantes tilgang på fyrstekake, noe som skapte et gastronomisk og kulturelt vakuum. Dette problemet ble delvis løst gjennom anskaffelsen av hvetestang.


Møtesaker
1. Velkommen
Andreas ønsker velkommen til møtet, og det ble stor gjensynsglede da han bød på mariekjeks fra forrige gang på Bjølsen. Like tørre og fine som sist!

2. Oppfølgingssaker

2.1 - Vakttelefon
Ollis mener han aldri har gått med på å opprette noen vakttelefon, at det er en tullesak og bør legges ned. Uenigheten i klubben fører til at Kim overtar ansvaret videre.

2.2 - Quizliga.
Adrian har vedtatt å opprette en quizliga som går fram til sommerfesten. Alle medlemmer oppfordres til å holde av to uker i fellesferien til adrian-relaterte aktiviteter og den obligatoriske sommerleiren på Utøya. Andreas har gått gjennom alle quizene og det blir vedtatt at han skal opprette en tabell der plasseringen i ukas quiz gir en viss poengsum i sammendraget. 6 poeng for førsteplass, deretter 4,3,2 og ett poeng. Mr. Lax tar ansvaret for å skaffe en liten premie til hver gang, fortrinnsvis kommunal nips.

2.3 - Blogg
Ollis tar på seg ansvaret for å opprette de nye "fanene" øverst. Deretter blir det dugnadsarbeid å kategorisere de enkelte innlegg inn under sine nye etiketter som vedtatt på forrige møte. Kim har ikke fått sjekket opp muligheten for rullegardinmenyer. Utsettes til neste møte.

2.4 - Film uke 8
I forrige uke ble det vedtatt avstemning om hvilken film som skal vises i uke 8, altså etter Robocop-trilogien. Kandidatene var: Hard to kill, Bloodsport, Double Impact, Kickboxer, Cliffhanger og Blackjack. Etter en kort debatt angående valgordning, samt forsikringer om at et eventuelt mindretall ikke vil bli forfulgt for sine meninger, ble man enige om avstemming ved håndsopprekning. Resultatene ble som følger:
1. Blood Sport - 3
2. Hard to Kill, Cliffhanger - 1
4. Double Impact, BlackJack, Kickboxer - 0
Filmklubben Adrian gleder seg derfor til å se filmen Blood Sport, med den delvise paria Jean-Claude van Damme i hovedrollen, i uke 8.

Sak 3: Neste møte
Denne saker sklir noe ut, delvis fordi det ikke var noen erfaren møteleder og delvis på grunn av begeistringen for Anine Stangs konsert på Tilt torsdag neste uke. Etter forslag om valentinsspesial med en romantisk komedie, faller avgjørelsen om neste ukes møte på Torsdag klokken 1700, med oppmøte på Rendezvous pub på Sinsen. Her blir det felles middag og møtevirksomhet, før møtet avsluttes hjemme hos Kim med Robocop 3.
Andre oppgaver:
Referat: Mr. Lax
Anmeldelse: Andreas
Invitasjon: Ollis
Quiz: Kim


Sak 4: Disiplinærsak.
Mr. Lax blir funnet skyldig i å ikke overholde Filmklubben Adrians Statutter vedrørende korrekt antrekk og dømmes til å skytes på kort\moderat avstand av verten Andreas. Den dømte får mulighet til å si noen ord før dommen settes i live. "Detta var dumt" var ordene, noe de fleste kan tenke litt over til neste møte. Dommen fullbyrdes og møtet heves klokka 1956.


Etter møtet var det tid for episode 7 av serien Steven Seagal: Lawman. Episoden bar navnet "To Live or Die", en episode som viste seg å være navnet verdig da to menn innledningsvis blir skutt av ondsinnede ranere. Ved siden av å forsøke å oppklare denne fæle saken bruker Steven en del tid på å male en vegg i stua til noen av flomofrene fra orkanen Katrina, som han siden blir invitert på gjeninnflyttingsfest hos. Klimakset i episoden kommer da steven og partneren hans stopper en bil med to personer som passer beskrivelsen til de aktuelle gjerningsmennene, et par unge karer som i tillegg har med seg en pistol! Pistolen viser på sin side seg å være lovlig. Steven: "here in the south, a lot of people carry guns legally – and i’m all for that”. Alle var enige i at det var godt sagt av zen-skytteren. episoden avluttes med at Steven skriver en autograf til de tidligere mistenkte for så å kjøre inn i solnedgangen med sin partner. En sterk episode, selv uten tazer! Saken er dessverre fortsatt uløst (ifølge Lawman). Har du opplysninger som kan bidra til en oppklaring? Kontakt produksjonsselskapet, Jefferson Parrish Police Department, eller Steven Seagal direkte.

Som seg hør og bør ble Lawman raskt avløst av quiz. Denne dagen var det mr. Lax som var ansvarlig, og han hadde lagt lista ganske høyt. Det ble uansett god stemning og spenning til siste slutt. Se kommende sak om quizen for mer inngående informasjon.
Så var det tid for kveldens høydepunkt, Robocop 2. Denne filmen fikk langt høyere forventninger knyttet til seg da det kom fram at den ved utgivelsen i 1990 ble totalforbudt i Norge. Se egen anmeldelse for mer informasjon om denne sterke oppfølgeren.

Møtet ble avsluttet med lykkeønskninger og kamp om å få sitte på med mr. Lax til Sinsen.
- Peace in our life

2 kommentarer:

  1. Fikk dessverre en del problemer med font og diverse på dette innlegget. Håper øvrigheten har det i sitt hjerte å se gjennom fingrene med dette.

    SvarSlett
  2. Jeg må dessverre melde at det kommer til å ta litt tid før jeg får skrevet anmeldelse. Hvis noen synes det tar for lang tid kan de gjøre det selv.

    SvarSlett

Adrian!