lørdag 19. februar 2011

Anmeldelse: RoboCop 3 - RoboDritt

Regi: Fred Dekker
Spilletid: 104 min
I rollene: Robert John Burke, Nancy Allen, Mario Machado m.fl.



Om filmen
RoboCop 3 bygger videre på historien fra de foregående filmene, og vi får tidlig se kjente fjes lese opp nyhetene i god, gammel RoboCop-stil. Dette ble godt mottatt av filmklubbens medlemmer, og var kanskje det eneste som varmet Adrians filmhjerter denne kvelden. Videre blir vi introdusert for OCP sine videre planer med Delta City - fremtidens Detroit. Innbyggerne blir lovet gull og grønne skoger, i en tid hvor byen er preget av fattigdom og kriminalitet. Men, man kan som kjent ikke lage omelett uten å knuse noen egg, og før Delta City kan bli virkelighet må bygninger rives, familier tvangsflyttes og kriminelle fjernes. Dette skal gjøres i regi av filmens skurk, Paul McDaggett, og hans kompromissløse "Rehab"-soldater som ikke tar fem øre for å ta et uskyldig liv.




Etter å ha vært vitne til Rehab-styrkens brutale behandling av uskyldige mennesker finner RoboCop (nok en gang) ut at det er OCP som er den virkelige fienden. Og etter at Lewis, hans trofaste partner gjennom de to tidligere filmene, blir skutt og drept av Paul McDaggett, bestemmer han seg for å bytte lag og kjempe på opprørernes side, mot Paul McDaggett og OCP. Blant opprørerne knytter RoboCop etterhvert sterke bånd til Nikko, ei jentunge som mistet hjemmet sitt og begge foreldrene i OCPs eggknusing. Ollis har visstnok lest at det herjer en svært irriterende jentunge rundt i filmen, og Adrians medlemmer frykter det verste. Men, heldigvis, utvikler det seg ikke til noe følelseslada RoboCop-datter smørje, på tross av et par spinkle forsøk fra regissørens side.




Detroits politistyrke fremstår (nok en gang) som en svært redelige gjeng, og tar etterhvert parti med RoboCop og opprørerne. OCP svarer med å leie inn gørrpønkerne, en frykta, kriminell bande som herjer rundt i byen. I tillegg har de et samarbeid med et japansk selskap som støtter OCP med to ninjaroboter, som, på papiret, er langt bedre enn RoboCop.





En ellers traus film kunne dermed fort vært redda av en forrykende avslutning. Hos undertegnede bygget det seg opp store forventninger til kampene mellom RoboCop og ninjarobot, og mellom politistyrken og opprørerne, og OCP og gørrpønkerne. Men filmen skuffet nok en gang. Gateslaget mellom politistyrken og opprørne, og OCP og gørrpønkerne, var over før de fikk starta, og den forventede, storslåtte, RoboCop - ninjarobot duellen var delt opp i to, mindre dueller, omtrent like storslåtte som Lillestrøms europacup kamper mot UN Käerjeng 97 i 2007.

Den endelige dommen
Det er med andre ord ikke mye positivt å si om denne filmen, noe som applausen som kom da filmen (endelig) var halvveis er et tydelig tegn på.

Kim
mener at denne filmen bare er tull, og ikke er et snev bedre enn 2ern (som han slaktet i forrige uke). Før han så denne filmen trodde han også at RoboCop var kul, men nå har han innsett at han egentlig er udugelig. 24 Adrianer.

Ollis hadde en rastløs følelse gjennom hele filmen. Han mener at filmen var gjennomgående uengasjerende og kjedelig, med for lite vold. Han er derimot positiv til Basils comeback. 29 Adrianer.

Mr. Lax mener og filmen er "jævlig uengasjerende" og uten noen bra kills. For lite RoboCop - for mye fjas. Han mener og at selv gørrpønkerne svikta. Et lite pluss er derimot at RoboCop har bytta ut den venstre hånden sin med et maskingevær. 9 Adrianer.
Andreas mener at filmen er dritt. Den er kjedelig, med et totalt fravær av action. Han mener at alt som blir gjort har blitt gjort før, enten i RoboCop 1 eller 2. For han er dette den verste filmen han har sett i filmklubbens historie. Det eneste lyspunktet er at Basil, og soundtracket fra RoboCop 1, er tilbake. 21 Adrianer.
Dette gir et snitt på 20.75 Adrianer som er en foreløpig 22. plass (tredje sist) på filmtoppen.


Etterord
Man kan kanskje si at filmklubben Adrian aldri ga RoboCop 3 en fair sjanse. Allerede før visningen av den første RoboCop-filmen gikk det rykter om en elendig treer, og en svært lav IMDB-rating, og en familievennlig 15års grense, ga assosiasjoner til Disney-klassikeren Conan the Destroyer. Hvor avgjørende dette var for Adrians mildt sagt strenge dom er vanskelig å si. Filmen er og blir et foreløpig sørgelig punktum på RoboCop-serien.

1 kommentar:

Adrian!