onsdag 3. november 2010

Referat klubbkveld uke 44: Conan the Destroyer


Kveldens møte var lagt til nye klubblokaler på Bryn.

Etter noe om og men var det en regnvåt, men forventningsfull gjeng som omsider var samlet. Lasse Kongo var kveldens vert. Samtlige medlemmer til stede, med unntak av mr. Lax. Etter forrige ukes visning var gruppa svært så spente på kveldens oppfølger, "Conan the Destroyer". Før filmtid var det imidlertid presserende saker som måtte diskuteres. Klokka 19 ble møtet satt.


Generelle bloggrelaterte saker:
 • Ola tildelt ansvar for forvaltning og videreutvikling av "Filmtoppen".
 • Øystein tildelt ansvar for kontinuerlig oppdatering av Adrians aktivitetsprogram.
 • Kim tildelt ansvar og myndighet over Adrians statistikkseksjon.
 • Intranettet foreløpig gøy for alle. Se an mulighet for forum.
 • Medlemmene bes være konsekvente i bruk av bilder og metadata. Stikkord: Norsk målgruppe, norsk språknorm. Rambo-knife/kniv. Paris Hilton.

Annet generelt:
 • Out for Justice neste singelfilm.
 • Kim skaffer Robocop-trilogien.
 • Kinotur med Adrian? F.eks. "Machete"... (OBS! Seagal på rollelista!)
 • Marie Amanda-foredrag om bloggingens muligheter ved Filmklubben Adrians årlige juletrefest i januar?


19:35: Oslogirls

Kveldens to episoder Oslogirls fikk en dempet mottagelse. Episode 17 tok for seg journalistisk håndverk på rød løper i anledning Sex in the City-premiere. Om Oslojentenes strabaser ikke ga noe videre å skrive hjem om, åpnet det ihvertfall øynene på flere av Filmklubben Adrians medlemmer for muligheten å gjøre lignende stunts på framtidige filmpremierer i rette ånd. Sporadiske vurderinger av episoden ga for øvrig mellom 3 og 5 på terningen.

Episode 18 omhandlet premierens etterfest. Det startet lovende: fashion-guden Erlend sprudlet om kapp med skompaen, Anine Stang danset og sang. Etterhvert kom Lasse på banen, og plukka med seg Marie Amanda. Så danset de andre mer. Etterhvert ble det litt i overkant mye dansing. Terningkast 2 til 3.


Servering!!!

Oslogirls leverte ikke. Det gjorde heldigvis Lasse K.! Stemningen steg fort igjen, da verten proklamerte at nå var det tid for fruktkompott. Dette kom på toppen av den noe barnslige buffet som hadde bredt seg utover salongbordet helt fra møtet var satt. En kort oppsummering vil foruten fruktkompott innbefatte matvaren ostepop (eksotisk type, med pepper), rullekake (lekkert dandert), kanelgifler, filmsjokoladen M, krokanrull, assortert utvalg Haribo vingummiprodukter, maoam (tidligere kjent under navnet Mambo), og Goldfish. Filmklubben Adrian konstaterer med glede at det har satt seg en raus ernæringspraksis i aktivitetsgruppa.


Quiz

Kveldens quiz-master var Kim. Quizen var fornuftig bygd opp over samme lest som forrige uke. Og til både forlystelse og frustrasjon for deltagerne ble det servert kremspørsmål av typen "Hvor lang er filmen - i lengde?". Minneverdig.

Om ikke tilbake i gammelt Rambo-slag, kunne undertegnede gått av med seieren med 3 poeng mot de andres 2. Imidlertid hadde Øystein (altså undertegnede) uforvarende svelget ett av poengene, i form av en kule Filmsjokoladen M. Øystein mottok massiv kritikk, han ble fratatt det ene poenget, all ære, og måtte love å føre opp det graverende tilfellet i referatet.

Quizen gikk så til ekstraomganger. Her viste Øystein klasse, og gikk til slutt seirende ut. Spontan applaus. Høytidelig overrekkelse av vandretrofeet. Rambo-kniven er dermed tilbake der det hører hjemme, i Trimveien under ei hodepute nær deg.


"Conan the Destroyer"


Denne filmen er ikke lett å bli klok på. Publikumsreaksjonene varierte fra lettsindig tullprat til åndeløs gaping. Dette ble reflektert i poenggivningen.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Olas poenggivning de siste gangene. Derfor skal vi her forsøke gjengi hele hans imponerende resonnement, og rydde all kritikk til side for denne gangen:
 • Ola ga 33 Adrianer til "Conan Barbaren" i uke 43
 • Kveldens film fortjener ti poeng mer, for musikken
 • I tillegg får den fem poeng for hygge.
 • En kunne kanskje innvende at volden har tapt seg fra forrige ukes film. Mulig det, men forrige film var strengt tatt bare surr. Fra et action-perspektiv kan en innvende at kveldens film spotter sjangeren. Men det er ikke første gang for Filmklubben Adrians del.
Olas musikkargumentet gikk igjen hos samtlige. Kveldens filmmusikk var faktisk direkte foranledning for taktfast klapping til rulleteksten. Hvorvidt handlingen holdt mål ble man ikke helt enige om. Filmen manglet noe av "Conan the Barbarian"s episke dramaturgi. Den led under fravær av en antagonist Conan verdig. Samtidig skjedde det hele tiden noe, aldri direkte dødpartier. Mye av handlingen var denne gangen drevet av dialog. Og både Wilt Chamberlain og Arnold selv gav denne dialogen en tidvis nokså fin ironisk snert. "Conan the Destroyer" hadde likevel unektelig en del unødige elementer: teite lyd(- og visuelle!)effekter fra tegnefilmens verden, dårlige vitser, en irriterende sidekick. Men Conan hadde vokst siden sist. Og også denne gangen fremstod barbaren og hans miljø som symboltungt og estetisk bevegende, kort sagt stilig å se på.

Kanskje hadde "Conan the Destroyer" mindre action-faktor. Om den også var dårligere kan diskuteres, underholdende var den i alle fall. Mulig det var kosen som gjorde utslaget.

Poenggivningen endte som følger:
 • Ola: 48
 • Andreas: 45
 • Lasse K.: 51
 • Kim: 71
 • Øystein: 72
Dette gir et snitt på 57,4 Adrianer.

Er dette særlig imponerende, sett i forhold til foregående visninger i Filmklubben Adrian? Sjekk ut Filmtoppen!

Neste uke er det "Red Sonja" som står på plakaten. Se Filmklubben Adrians aktivitetsprogram for nærmere detaljer.10 kommentarer:

 1. Flott levert som alltid Øystein. Liker spesielt lenkevalgene dine denne gangen, og stort pluss for filnavn!

  Takk til Kim for fotoinnsatsen. Bør dette bli en fast (rullerende) oppgave?

  Til slutt kveldens tips: http://blogg.no/

  SvarSlett
 2. VIKTIG!

  Ser på VG.no nå at episode 18, som vi så her om dagen, var sesongavslutning for Oslogirls.

  Vi må ha ny serie for neste uke (kanskje vente to uker i og med to stk fraværende neste uke). hva med å lodde stemninga, la folk lansere forslag, også avgjøre det med en poll i høyre marg her på bloggen?

  SvarSlett
 3. Takk for flott gjengivelse av gårsdagens møte! angående ny serie har vgtv en del annet snacks ute om dagen. blant annet "@home", en facebookserie om Linni Meister.

  SvarSlett
 4. Fenomenet Linni Meister er så absolutt verdt et nærmere studium. Vi kunne kjørt en pilotepisode førstkommende møte, og sett an stemninga. Evt også sett et par til aktuelle serier.

  SvarSlett
 5. @home er ikke en facebookserie om Linni Meister, hun er bare med i den første episoden. @home er navnet på VGTVs nye serie om sosiale medier. I serien får du hjemme hos-reportasjer slik du aldri har sett det før.

  SvarSlett
 6. Jeg foreslår at vi ser en episode med NRKs nye program "Trekant". Passer oss bra tror jeg.

  SvarSlett
 7. Jeg legger ned veto mot "Trekant".

  Og så må vi ikke glemme Steven S. sin realityserie midt oppi alt dette!

  SvarSlett
 8. Godt poeng. Et hav av ting å velge i. Men kunne jo gitt Seagal-reality en sjanse, godt som noe det.

  Hvordan er stemninga for Seagal? Bifall fra meg, samt fra Ollis ser det ut til.

  SvarSlett
 9. Bifall fra meg også der, selv om jeg har sett et par episoder.

  SvarSlett
 10. Hello!

  Where iz ze quiz for Conan ze Destroyer?

  SvarSlett

Adrian!