onsdag 17. november 2010

Adrians musikktips: "Peace In Our Life"

Mange av bloggens lesere har den siste tiden etterlyst et sterkere fokus på filmusikk. Filmklubbens styre er helt enig i at et godt soundtrack er avgjørende for en god filmopplevelse, og for å imøtekomme lesernes ønsker introduserer vi nå spalten "Adrians musikktips".

Først ut er en skikkelig godlåt fra 1985, som allerede har blitt omtalt flere ganger i diverse bloggposter. Som alle vet har Sylvester Stallone en nesten like talentfull lillebror. Frank Stallone har gitt ut minst ti studioalbum, i tillegg til et ukjent antall bidrag på original movie soundtracks (alt fra Rocky og Rambo til Staying Alive). Hans største hit kom i 1983 da "Far From Over" nådde en sterk 10. plass på Billboardlista. At han også har hatt ulike roller i nærmere 60 spillefilmer bidrar til å vise hvilken talentfull familie dette er.


Ukas låt er selve rosinen i pølsa fra klassikeren First Blood Part II. Når en sang får akkompagnere rulleteksten til en skikkelig blockbuster vet man at man får kvalitet. Kontrasten mellom storebrors voldsomme innsats på lerretet og Franks vakre fredsbudskap vil noen se som et paradoks.

Vi ser det som helt riktig.C      Am
We gave our hearts
Dm     G
We gave it all
Em      Am
Flame in the fire
Dm      G
Burns forevermore
   Dm      C
The sorrow in believing
 G     C
Honor and truth
 Dm      C
Gray spires climbing
Dm          G
Wrapped around our youth

CHORUS:
 C      Am
Peace in our life
Dm       G
Remember the call
    Em      Am
Oh, a cheer for my brothers
Dm       G
Think of them all
C      Am
Home of the brave
Dm      F
We'll never fall
C           Am
The strength of our nation
  Dm   G  C
Belongs to us all.

C      Am
Time is the healing
  Dm      G
of souls laid to rest
Em     Am
Peace is the virtue
Dm   G
Never forget
Dm       C
Tomorrow's an angel
G      C
Watching us all
Dm      C
Telling the people
   Dm        G
she wraps around our hearts

CHORUS (x3)

15 kommentarer:

 1. jeg skal prøve å lære den inn på banjo til juletrefesten, jeg.

  SvarSlett
 2. Ja, apropos youtube-reklame, jeg kan godt agere syngende Rambo on camera, om du akkompagnerer meg.

  SvarSlett
 3. jeg tenkte også - siden bloggen er åpen for utvidelser - hva med en "ukas kill"- post. det er artig også for nye lesere, og kan generere mer interesse rundt bloggen. Her kan man linke til youtube, gi en kort redegjørelse for bakgrunn etc.

  SvarSlett
 4. Det synes jeg er en skikkelig god ide!

  Tanken min med "Ukas filmmusikk" var ikke at det skulle bli en fast/offisiell spalte som krever jevnlig arbeid. Den er mer tenkt som et overskuddsprosjekt, og at den kan oppdateres når noen føler seg inspirert.

  På samme måte: Hvis du har en god kill du har lyst til å presentere i egen spalte, kjør på!

  SvarSlett
 5. ja, det var noe i den duren jeg også tenkte meg, at hvis man kommer over en god kill på youtube hører jo den kanskje hjemme her også? samtidig er det jo et spørsmål om man kun bør legge ut kills fra filmer vi har sett i Adrian eller om man kan velge helt fritt. Hva synes dere?

  SvarSlett
 6. Jeg må si jeg er i mot å ha noe som heter "ukas" uten at det er et fast innslag hver uke.

  SvarSlett
 7. Veldig enig med Kim.

  Når det gjelder dilemmaet vedrørende kills og filmer vi ikke har sett, er det veldig komplekst. Her trengs det høringsuttalelse fra alle berørte medlemsgrupperinger. For egen del er jeg engstelig for konflikt mellom overskuddsprosjekt med lav terskel, lave kvalitetskriterier, at dette over tid kan forringe bloggens kvalitet og integritet.

  SvarSlett
 8. Jeg må si det var mange gode poenger her. Særlig argumentet med "ukas" er jeg forøvrig helt enig i. Resten kan vi kanskje snakke om på neste møte?

  SvarSlett
 9. Jepp. Så fort invitasjonen kommer på plass er det bare å spikre opp punktene i kommentarfeltet.

  SvarSlett
 10. Først og fremst: Utrolig bra at mange kaster seg inn i viktige, bloggfaglige diskusjoner. Vi er en levende og mangfoldig klubb!

  Jeg kan godt ta litt selvkritikk for at jeg lanserte noe under tittelen "ukas", uten å ha forankret dette i klubbdemokratiet. Det var egentlig ment som en halvveis tøysete tittel.

  Når det er sagt synes jeg vi absolutt skal åpne for lavterskel/ overskuddsprosjekter i regi av enkeltmedlemmer. Vi må ikke bli et tungrodd og kreativitetshemmende byråkrati.

  Men igjen, alt dette må diskuteres på neste møte!

  SvarSlett
 11. Søketips:

  Søk på "Frank Stallone Norway" på google (alle språk.

  SvarSlett
 12. Haha, rått. gøy å lese det referatet også, og diskusjonen om Stallone-familien i kommentarfeltet. Gode minner.

  SvarSlett
 13. Herlige minner. Det er helt klart fordelen med å ta diskusjonene åpent i kommentarfeltet, blir som en offentlig tilgjengelig dagbok.

  Litt trist å se at vi aldri kom under huden på Seargeoh, Sistine, Sophia og Scarlet Stallone.

  SvarSlett
 14. finner ikke noe spesielt når jeg søker på det, jeg. mulig å linke dit?

  SvarSlett
 15. http://www.google.no/#hl=no&source=hp&biw=1280&bih=687&q=frank+stallone+norway&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=1016938f33df2ac

  Legg også merke til bildet som dukker opp ved søk på Showdown in little Tokyo (på norsk): http://www.google.no/#q=Showdown+in+little+Tokyo&hl=no&biw=1280&bih=687&prmd=vi&source=lnt&tbs=lr:lang_1no&lr=lang_no&sa=X&ei=AdXqTNzGAYvoOaijqMcK&ved=0CAcQpwU&fp=1016938f33df2ac

  SvarSlett

Adrian!