lørdag 13. november 2010

Referat klubbkveld uke 45: Red Sonja

Torsdag uke 45 møttes Adrian i Kims trivelige lokaler på Sinsen, til tross for dårlig vær. Både undertegnede og Øystein kom noget sent, derfor var ikke møtet skikkelig i gang før kl. 1935. Oppmøtte denne dagen var Øystein, Andreas, Kim og Lasse K.


Tidlig merket man et tomrom i begynnelsen av møtet, i og med at OsloGirls er slutt, og Adrians funksjon som landets ledende ressurs innen dette emnet ikke er like aktuell lenger. Derfor ble det en del svitsjing rundt på forskjellige TV-kanaler. Håpet var at man skulle finne noe av lignende kvalitet, men den gang ei. Heldigvis var bevertningen upåklagelig denne uken også, med lefser, butikkbakt eplekake og store mengder klementiner som nøkkelelementer.

Møtesaker:

1:
Ny serie. Det er åpenbart at tomrommet etter Oslogirls må fylles med noe substansielt, og det var flere forslag til ny serie. NRKs nye hitserie "Trekant" var lenge en seriøs kandidat, men falt etterhvert igjennom etter det kom frem at 3 av 4 oppmøtte allerede hadde sett episode 1 og 2.

Valget falt etterhvert på Steven Seagals Cops-lignende serie "Steven Seagal: Lawman", der man følger Seagal rundt på hans deltidsjobb som deputy sheriff. Det ble vedtatt at Lasse K skal skaffe de første episodene til neste møte.


2: HiFi-klubben arrangerer NM i filmtitting fredag 19. November, der det er ønskelig at Adrian stiller lag. Dessverre er det til nå kun to medlemmer som har muligheten til å se film hele denne helga, og et lag må bestå av tre personer. Si ifra dersom du har mulighet! Se forøvrig HiFi-klubbens sider om arrangementet for ytterligere informasjon.

3: Ekskursjon. Filmklubben Adrian har vedtatt å dra på ekskursjon mandag 29. November i anledning Robert Rodriguez' nye film "Machete". Delmål for turen er å skape publisitet rundt Adrian og bloggen ved å ta med eksterne. Øystein tok på seg oppgaven å lage en sak om utflukten i den nærmeste framtid.

4: Bloggen. Siden September har det vært en kraftig økning i treff, men det har dessverre vært en liten nedgang i November. Statistikkansvarlig Kim redegjorde for situasjonen. Som en kuriositet ser vi at antallet treff fra Australia har gått kraftig opp i det siste. Bra, Mr. Lax. Videre ble det vedtatt å legge inn en tellemekanisme for unike ip-adresser samt opprettelse av en felles Adrian e-mail til bruk i f.eks konkurranser. Andreas takket ja til å opprette denne.

5: Til neste gang ble det vedtatt at Lasse K lager quiz, Andreas skriver referat og Ollis skriver invitasjon.

Quiz:
Neste sak på agendaen var den ukentlige quizen, denne gangen komponert av Andreas, som pekte på at det begynte å bli vanskelig å lage relevante spørsmål om Robert E. Howards univers. Likevel syntes alle Andreas hadde gjort en god jobb, og i starten var det litt spenning om hvem som skulle vinne. Resultatene ble som følger:

1: Øystein - 12 klementinbåter
2: Lasse Kongo - 8 klementinbåter
3: Kim - 5 klementinbåter.
Red Sonja:
Etter quizen satt vi i gang med kveldens høydepunkt, nemlig visningen av Richard Fleischers forglemmelige epos Red Sonja. Filmen er 1 time og 25 minutter lang, og inneholder kjente fjes fra tidligere filmatiseringer av barbaren Conans eventyr, i særdeleshet månedens profil Arnold Schwartzenegger og kultheltinnen Sandahl Bergman, som har vunnet flere prestisjetunge priser. En ting å merke seg rundt disse skuespillerne er at de spiller andre roller enn i tidligere Howard-filmatiseringer, noe som diskutèrbart kan være både irriterende og forvirrende. I tittelrollen finner vi et nytt stjerneskudd, nemlig danske Brigitte Nielsen som gjorde sin filmdebut med denne filmen, og vant en kjent filmpris for innsatsen. Av andre skuespillere er norske Tutte Lemkow med i en bærende rolle, en rolle som også var hans siste før en velfortjent tid som pensjonist.

Filmens plot skiller seg ikke nevneverdig fra Conan-filmene. Vi blir kjent med Red Sonja tidlig i filmen sompå grunn av traumatiske hendelser i barndommen har blitt en av verdens fremste krigere. Også hennes retoriske egenskaper er verdt å legge merke til, blant annet gjennom sitater som "I know my future, you have none". Hun må, sammen med Lord Kalidor (Schwarzenegger) og en gutteprins og hans følge, oppspore den onde dronning Gedren for å tilintetgjøre en svært farlig talisman hun har stjålet.

Klokken 2101 blir Øystein observert idet han dupper av.

Etter mange strabaser avsluttes filmen med at Kalidor og Red Sonja slåss mot hverandre - for kjærligheten.

Sannhetens time.
Et tilbakevendende argument mot filmen var at den dessverre ikke klarte å bygge opp noen spenning. Det som gjennom store deler av filmen var mest interessant var å se om Arnold klarte å løfte tunge ting. Videre kritikk pekte på at Conan var en mer spennende figur, og at skuespillerprestasjonene var varierende. På den positive siden ble det trukket fram at både Arnold og Nielsen så fine ut, og at musikken var veldig bra.

I og med at Ollis ikke var tilstede gikk utdelingen av poeng forholdsvis smertefritt.

Poengene ble som følger:
Andreas: 30 poeng
Øystein: 59 poeng
Kim: 42 poeng
Lasse K: 40 poeng

Dette gir et snitt på 42,75 poeng.

Er dette særlig imponerende, sett i forhold til foregående visninger i Filmklubben Adrian? Sjekk ut Filmtoppen!

Neste uke er det visning av Steven Seagals klassiker "Out for Justice" før Robocop-trilogien sparkes i gang for fullt om to uker. For nærmere informasjon, se Filmklubben Adrians aktivitetsprogram.

Takk til alle som gjorde dette til en flott aften.

2 kommentarer:

  1. Jeg gleder meg veldig til det kommer quiz fra Red Sonja!

    SvarSlett
  2. Takk for godt referat Lasse. Føles nesten som jeg var tilstede! Har nå oppdatert Filmtoppen, begynner å bli interessant lesning.

    SvarSlett

Adrian!