onsdag 17. november 2010

Referat klubbkveld uke 46: Out for justiceOla, Øystein, Lasse Kongo og Andreas møttes til en trivelig filmkveld tirsdag uke 46 hos Ola's på Ullevaal. En ny, fiffig, sak var at medlemmene måtte si riktig passord i calling-anlegget for å slippe inne. Dette var vi alle enige om at fungerte bra. Stemninga blei tidlig satt da vi ble varmt tatt imot av en blid vert og lystige toner fra Frank Stallone.

Møtesaker
 • Filmkveld uke 47 blir flyttet til torsdag 25. november.
 • Filmkveld uke 48 utgår grunnet kinoekskursjon.
 • Robocop-serien blir flyttet til etter jul grunnet kollisjon med juleprogrammet. Ny film uke 47 ble bestemt gjennom avstemning hvor Showdown in little Tokyo vant en overlegen seier.
 • Ola blei utnevnt til promomateriellansvarlig. Lasse Kongo og undertegnede drømmer om Machete-reflekser, noe som kunne vært nyttig i disse mørke tider.
 • NM i filmtitting utgikk siden vi ikke rakk påmeldingsfristen. Vi oppfordrer dermed alle til å gå inn på HiFi-klubbens internettsider og stemme frem drittfilmer i konkurransen for å gjøre det jævligst mulig for de som faktisk skal delta.
Endelig fyrstekake


Snacksutvalget til filmklubben har de siste ukene ligget på et svært høyt nivå, og i kveld var inget unntak. Takket være Ola blei endelig fyrstekaka introdusert for Adrian, og alle var enige om at dette var på tide. I tillegg til fyrstekake kunne medlemmene kose seg med kokosboller, stratos, klementiner, peanutter, øl og First Price-saft. Det begynner allerede nå å se stygt ut for SK11.

LawmanNeste post på programmet var noe alle var svært spent på: Kunne Steven Seagal Lawman fylle tomrommet etter Oslo Girls? Etter litt tekniske problemer (løst av en løsningsorientert Øystein) ble det fort klart at Steven Seagal har en betydelig større underholdningsfaktor enn hva Maria Amanda, Nathalie, Isabella, Astrid, Anine, Erlend, Vegard og Lasse har til sammen. Ola uttrykte hva vi alle følte: savnet av Oslo Girls blir mindre og mindre, og vi var alle enige om at Steven Seagal Lawman var en innertier. Her er en kort oppsummering av høydepunktene

 • Vi starte med å se Steven Seagal i en biljakt. Den væpna kjeltringen blei etterhvert stoppet, og 8 politimenn, inkludert Steven Seagal, hoppet på han og skøyt han med tazer.
 • Steven Seagal, master of shooting, gir en leksjon i hvordan man blir i ett med våpenet og viser frem noen imponerende skyteferdigheter. Alex, som snart skal opp i eksamen i skyting, følger nøye med.
 • Steven Seagal sender en overstadig berusa tenåring i seng og avverger en farlig situasjon. Dette gjør han med et glimt i øyet. Et eksempel på forebyggende arbeid fra øverste hylle.
 • Steven Seagal og kollegaene ser en mistenkelig gjeng og får etterhvert fatt i en av guttene som bærer et ulovlig våpen. Som Steven Seagal sa "take away the bad guys and restore harmony"
 • Vi får se Alex bestå skyteeksamen, takket være Steven Seagals leksjon.
Quiz
Etter disse drøye 23 minuttene med svært god underholdning var det nå klart for quiz. Kveldens quizmaster var Lasse Kongo. Dett var hans første kveld som quizmaster, og han leverte en fin quiz. Særlig spennende var det derimot ikke. Øystein var i slaget, og det var tydelig at han satt på mye, god kunnskap. Kniven blir dermed værende i Trimveien en uke til. Gratulerer. Resultat
 1. Øystein, 6 peanutter
 2. Ola, 3 peanutter
 3. Andreas, 1 peanutt
Out for justice
Så var det klart for kveldens høydepunkt. Steven Seagal - Out for justice. Etter 3 uker med rett og slett dårlig film var vi alle underernært på god 80-talls action. Og det fikk vi til de grader. Etter en fantastisk innledning, hvor Steven Seagal gikk rett på sak og banka opp en hallik, fortsatte vi å bli fora på det vi ikke har fått de 3 siste ukene. Flotte og varierte slåsscener, masse umitovert gla' vold, biljakter, mafiavirksomhet, en slem og tydelig skurk, variert våpenbruk (kniver, pistoler, hagler, biljardkuler, vinopptrekker, m.m.), gode dialoger og drøssevis med punch-linjer. "Too bad for you that I'm out of bullets. That would have saved you from alot of pain." Filmen hadde og et godt soundtrack, og allerede etter de første 15 minuttene blei julebordets spilleliste utvida med to nye låter. Det er unødvendig å si at filmen ble avsluttet til høylytt applaus.

Alle var enige om at dette var en nærmest perfekt actionfilm, og Ola trakk frem variert bruk av de tre S'ene (slag, stikk og skyting) som et stort pluss. Den enkle handlingen som var lett å følge var og et pluss, men Øystein og Andreas skulle gjerne hatt en litt mer kompleks avslutning. Alle skjønte at dette kom til å bli mange adrianer:
 • Øystein: 82
 • Andreas: 85
 • Lasse Kongo: 88
 • Ola: 82
Dette gir en snitt på hele 84.25 adrianer, noe som svært imponerende.

Kvelden ble avsluttet med latter og god stemning, Frank Stallones "Peace in our life" og litt idemyldring. Stikkord: "Peace in our life", syngende filmklubbmedlemmer, kostymer, julebokk og youtube.

7 kommentarer:

 1. Takk for fint referat Andreas, godt å se at 24-timers regelen fungerer igjen.

  Har oppdatert filmtoppen nå, gøy å se endringer i topp 3!

  Forresten: Har et nytt blogginnlegg på gang. Bør kanskje avvente publisering til i morgen?

  SvarSlett
 2. fint innlegg! men jeg ser ingen grunn til å vente med å publisere aktuelt stoff?

  SvarSlett
 3. det hadde kanskje også vært en god idè å publisere adrians spilleliste på bloggen? sikkert mange som er interessert.

  SvarSlett
 4. Ettersom det ikke kom inn noen motforestillinger publiserte jeg innlegget mitt.

  Til Lasse: Er absolutt for å dele spillelista på bloggen, men mener vi må jobbe betydelig mer med det utkastet vi har i dag. Dette skal forhåpentligvis bli den ultimate spillelista for fest og hverdag.

  SvarSlett
 5. Nå er ikke invitasjonen ute enda, men knekker likevel de gode nyhetene: løsningsorienterte Øystein var på playcom nede i nygata og handla Showdown in Little Tokyo i stad. Glade dager!

  Vil også tipse om denne bloggen!

  http://detmagiskekongeriket.blogg.no/

  Velg innlegg under kategorien film, les, og nyt. Mye fin inspirasjon. God smak.

  SvarSlett
 6. Hei Øystein

  Flott at du legger til interessante blogger du finner i samlingen vår.

  Mye spennende lesning her, en mulig vennskapsblogg?
  Apropos det: Begynner å føle behovet for en Adrian-mail nå, så vi kan kommunisere med andre enkeltpersoner, foreninger, offentlige myndigheter osv.

  SvarSlett
 7. Jau.
  Jeg er jo allerede en uke på etterskudd med Machete-konkurransen. her bør mailansvarlig ty til umiddelbar action.

  Du er forresten satt opp på "invitasjon" til neste ukes Showdown in Little Tokyo, Andreeas!

  SvarSlett

Adrian!